• Ancelotti ar fi „simulat” transferul drepturilor sale de imagine către entităţi „fără activitate reală” şi fără capacitate de exploatare.
  • Parchetul din Madrid a cerut patru ani şi nouă luni de închisoare pentru fraudă fiscală.
  • Antrenorul echipei Real Madrid ar fi omis în declaraţia de impozit veniturile obţinute din exploatarea propriilor drepturi de imagine.

Antrenorul lui Real Madrid ar fi omis să plătească autorităţilor fiscale suma de 1.062.079 de euro în anii 2014 şi 2015.

Parchetul din Madrid a cerut patru ani şi nouă luni de închisoare pentru fraudă fiscală, deoarece antrenorul din Emilia Romagna ar fi omis să plătească autorităţilor fiscale suma de 1.062.079 de euro în anii fiscali 2014 şi 2015. Antrenorul echipei Real Madrid ar fi omis în declaraţia de impozit veniturile obţinute din exploatarea propriilor drepturi de imagine pe care le-a transferat către alte entităţi, conform sportmediaset.

În plângere se afirmă că Ancelotti a semnat la 4 iulie 2013 un contract de muncă în calitate de antrenor al echipei Real Madrid pentru perioada iulie 2013 – 30 iunie 2016, „precizând în remuneraţia pentru această perioadă, pe lângă prestaţia profesională, şi veniturile din transferul drepturilor de imagine către club”.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
CÂT MAI JOACĂ NADAL
AI LIBER LA TREN
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
CE FILM VEZI AZI?

De asemenea, se precizează că, începând cu luna iulie 2013, antrenorul italian ar fi început să lucreze şi să locuiască în Spania, stabilind ca domiciliu şi reşedinţă obişnuită un imobil situat într-o piaţă centrală din Madrid. Cu toate acestea, atunci când antrenorul şi-a întrerupt prematur” relaţia cu Real Madrid, la 25 mai 2015, el a păstrat casa în chirie până în luna octombrie a aceluiaşi an, astfel că în cursul anului 2015 Spania a fost principalul său centru de relaţii personale şi de interese economice”.

Parchetul subliniază că pentru a evita impozitarea veniturilor din drepturile de imagine”, atât cele primite de la Real Madrid, cât şi de la alte mărci cu ocazia diferitelor evenimente, antrenorul a recurs la o reţea complexă” şi confuză” de trusturi şi societăţi pentru a canaliza colectarea drepturilor de imagine.

Ancelotti ar fi „simulat” transferul drepturilor sale de imagine către entităţi „fără activitate reală” şi fără capacitate de exploatare, cu domiciliul în afara Spaniei, ascunzând beneficiarul real al veniturilor din drepturile sale de imagine, astfel încât nici el, nici vreuna dintre aceste societăţi să nu fie nevoit să plătească impozite pentru sumele mari încasate în Spania.

Citește și