• Romprest: „Facturile au fost plătite de primărie doar în proporție de 10%
  • Calea Victoriei, bulevardele Magheru și Lascăr Catargiu precum și alte zone au început să fie curățate
  • Oficialii Romprest spun că se vor opri din presatrea serviciilor dacă facturile nu sunt achitate
  • Avocat: „Este obligația Romprest să presteze serviciile, pentru că a încheiat contracte cu cetățenii”

Disputa dintre primarul Sectorului 1 Clotilde Armand și compania de salubritate Romprest este departe de a se termina. Fiecare își susține partea în fața judecătorilor. Avocata Mariana Ștefan a vorbit la Aleph News despre ce pot face cele două părți implicate din punct de vedere legal.

„Lecturând contractul încheiat în Primăria Sectorului 1 și Romprest, încheiat încă din 2008, clauzele spun că acest contract poate înceta fie prin acordul părților, fie prin denunțare unilaterală a autorității contractante, fie prin reziliere. Dar rezilierea nu este prin deplin drept, ceea ce presupune intervenția instanțelor de judecată”, a spus Mariana Ștefan, avocat.

„Este clar că doamna Clotilde Armand nu a procedat moral, nici legal și nici în termenii contractuali până la urmă, ca să nu plătească serviciile efectuate de către Romprest. Se justifică comportamentul societății Romprest. Însă, ei au acestă obligație să ridice gunoaiele, iar pentru sumele datorate de primărie să acționeze instituția contractantă în instanță”, a adăugat Mariana Ștefan.

Recomandări

UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT
SUA NU ÎNCHIDE GUVERNUL
ÎNCEP CONSULTĂRILE

Avocatul a explicat că pentru a încheia conflictul Primăria Sectorului 1 trebuie să poarte negocieri, să încerce să rezolve problema pe cale amiabilă. Dacă în termen de 15 zile de la începerea negocierilor nu se pot înțelege, atunci Romprest trebuie să se adreseze instanțelor de judecată.

Avocatul Adrian Cuculis: „Probabil că doamna Clotilde nu cunoaște legea”

„Doamna Clotilde nu răspunde nimănui, i-am adresat și eu mai multe întrebări și exact aceeași este atitudinea: nu răspundem, nu ne interesează. Probabil că nu cunoaște legea. (…) Pot fi suspendate în anumite cazuri serviciile de utilitate publică, însă nu în situația asta. În condițiile în care există o sentință definitivă și ea nu este pusă în executare de către primărie, pot fi suspendate serviciile de utilitate publică. (…) Adevărul este undeva la mijloc”, a spus Adrian Cuculis la Aleph News.