• Clotilde Armand este acuzată că s-a desemnat manager al unui proiect şi a încasat venituri din această activitate.
  • Ea spune că i s-a adus la cunoştinţă calitatea de suspect.
  • PSD susține că aceasta a devenit oficial „un penal într-o funcţie publică”.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, este urmărită penal pentru comiterea infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane. Ea e acuzată că s-a desemnat manager al unui proiect şi a încasat venituri din această activitate.

Ea spune că i s-a adus la cunoştinţă calitatea de suspect, amintind că a contestat în instanţă raportul ANI. Clotilde Armand este acuzată că a semnat o dispoziţie prin care s-a desemnat manager al proiectului „Îmbunătăţirea capacităţii administrative locale”, iar în urma acestui act „a realizat foloase materiale constând în venituri aferente activităţilor prestate în calitatea de manager de proiect”. Astfel, Clotilde Armand a încasat câte 3.744 de lei pentru luna aprilie şi iunie 2022, iar pentru lunile mai şi iulie a primit câte 5.616 lei.

PSD susține că aceasta a devenit oficial „un penal într-o funcţie publică” și care, conform principiilor invocate până acum cu vehemenţă de USR, ar fi trebuit să fie deja exclusă din partid şi cu demisia scrisă din poziţia de primar. Așa cum ne așteptam, însă, USR i-a luat apărarea lui Armand. „Eu cred că ANI n-ar trebui să se uite acolo la 3.000 de lei pe lună, pentru cinci luni, într-un proiect, care sunt în zona acestui spor, pe care îl au toți primarii și cei de la PNL și cei de la PSD, de lucru cu fonduri europene, ci ar trebui să se uite la multele milioane de lei inexplicabile”, a explicat președintele USR, Cătălin Drulă, care a menționat și că nu îi va cere demisia primarului.

Recomandări

AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
VICTORIE PENTRU ALCARAZ LA MADRID
BENEFICIILE URCATULUI PE SCĂRI
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
AZI FACI SPORT ÎN PARCUL COPIILOR

Citește și: