• Scarlett Johansson spune că OpenAI i-a luat vocea fără permisiune.
  • Răspunsul celor de la OpenAI: Nu este adevărat! Adevărata poveste este că directorul nostru general nu avea nicio idee despre ceea ce făcea.
  • Altman a fost în turneul său mondial în timpul unei mari părți a procesului de casting și nu a fost implicat în mod intim.”

La începutul acestei săptămâni, consensul în jurul OpenAI era că această companie este una mincinoasă și rapace. O companie care a vrut să o folosească pe Scarlett Johansson pentru a-și promova produsul – și când aceasta a refuzat, a continuat și a făcut-o oricum, folosind o Scarlett Johansson falsă, scrie Business Insider.

Acum, iată că Open AI face declarații: „Nu, e doar incompetență”.

Apărarea OpenAI – prezentată pentru prima dată de companie într-o postare pe blog duminică și dezvoltată într-un raport al Washington Post miercuri – se rezumă la acest lucru: Oamenii care au generat vocea „Sky” pentru cel mai nou produs al OpenAI – cea despre care oamenii cred că sună exact ca Scarlett Johansson – au făcut acest lucru anul trecut și nu au intenționat niciodată să sune ca Scarlett Johansson. Faptul că directorul general al OpenAI, Sam Altman, i-ar fi cerut lui Johansson – de două ori – să își împrumute vocea pentru acest produs este doar o coincidență nefericită, posibilă datorită faptului că Altman nu a fost informat.

Recomandări

CIOLACU: „RO ESTE INSTABILĂ”
INTERSTELLAR ARE SUCCES
BITCOIN INTRĂ ÎN LUX
DAC-AȘ FI PREȘEDINTE...
CE URMĂREȘTE RUSIA?
NOI AUDIERI LA TIKTOK

Iată cum Nitasha Tiku de la Post o citează și o parafrazează pe Joanne Jang, managerul de produs al OpenAI: „Jang a spus că a «ținut un cort strâns» în jurul proiectului A.I. voices, făcând-o pe Mira Murati, director de tehnologie, singurul factor de decizie pentru a păstra alegerile artistice ale regizorului și ale biroului de casting. Altman a fost în turneul său mondial în timpul unei mari părți a procesului de casting și nu a fost implicat în mod intim, a spus ea.”

Teoria „bumblers” este o idee bine uzitată în domeniul tehnologiei, deoarece este destul de obișnuit ca firmele tinere, cu o creștere rapidă, să se împiedice – sau să se prăbușească complet – la începuturile lor. Iar OpenAI este o companie relativ tânără, cu o istorie deosebit de haotică, care include o luptă de fondare cu Elon Musk.

Tehnologia OpenAI este deja încorporată în tot felul de alte tehnologii – mai ales în aproape tot ceea ce face Microsoft în prezent – și va fi și mai mult în viitor. Se pare că este pe cale să apară în noile telefoane Apple. Iar atunci când o folosim pentru a îndeplini o sarcină – cu sau fără bună știință – va trebui pur și simplu să avem încredere în faptul că face o treabă bună.

Asta pentru că Inteligența Artificială generativă pe care OpenAI este un pionier și o produce este o cutie neagră – nu doar pentru noi, oamenii obișnuiți, ci și pentru cei care construiesc aceste lucruri. Așa că speranța că vor reuși să facă lucrurile cum trebuie este doar atât – o speranță.

Axel Springer, compania mamă a Business Insider, a încheiat un acord global pentru a permite OpenAI să își antreneze modelele pe baza rapoartelor mărcilor sale media.

Citește și