• Scarlett Johansson spune că OpenAI i-a luat vocea fără permisiune.
  • Răspunsul celor de la OpenAI: Nu este adevărat! Adevărata poveste este că directorul nostru general nu avea nicio idee despre ceea ce făcea.
  • Altman a fost în turneul său mondial în timpul unei mari părți a procesului de casting și nu a fost implicat în mod intim.”

La începutul acestei săptămâni, consensul în jurul OpenAI era că această companie este una mincinoasă și rapace. O companie care a vrut să o folosească pe Scarlett Johansson pentru a-și promova produsul – și când aceasta a refuzat, a continuat și a făcut-o oricum, folosind o Scarlett Johansson falsă, scrie Business Insider.

Acum, iată că Open AI face declarații: „Nu, e doar incompetență”.

Apărarea OpenAI – prezentată pentru prima dată de companie într-o postare pe blog duminică și dezvoltată într-un raport al Washington Post miercuri – se rezumă la acest lucru: Oamenii care au generat vocea „Sky” pentru cel mai nou produs al OpenAI – cea despre care oamenii cred că sună exact ca Scarlett Johansson – au făcut acest lucru anul trecut și nu au intenționat niciodată să sune ca Scarlett Johansson. Faptul că directorul general al OpenAI, Sam Altman, i-ar fi cerut lui Johansson – de două ori – să își împrumute vocea pentru acest produs este doar o coincidență nefericită, posibilă datorită faptului că Altman nu a fost informat.

Recomandări

OFICIAL LA NATO
VON DER LEYEN, APROBATĂ PENTRU CONDUCERE
UN BAN DAI ȘI STAI ÎN RAI
AU SUBIECTE DE DISCUȚIE
GLUTEN FREE, CAKE FOR ME!
COALIȚIA MUTĂ VINERI NEGOCIERILE

Iată cum Nitasha Tiku de la Post o citează și o parafrazează pe Joanne Jang, managerul de produs al OpenAI: „Jang a spus că a «ținut un cort strâns» în jurul proiectului A.I. voices, făcând-o pe Mira Murati, director de tehnologie, singurul factor de decizie pentru a păstra alegerile artistice ale regizorului și ale biroului de casting. Altman a fost în turneul său mondial în timpul unei mari părți a procesului de casting și nu a fost implicat în mod intim, a spus ea.”

Teoria „bumblers” este o idee bine uzitată în domeniul tehnologiei, deoarece este destul de obișnuit ca firmele tinere, cu o creștere rapidă, să se împiedice – sau să se prăbușească complet – la începuturile lor. Iar OpenAI este o companie relativ tânără, cu o istorie deosebit de haotică, care include o luptă de fondare cu Elon Musk.

Tehnologia OpenAI este deja încorporată în tot felul de alte tehnologii – mai ales în aproape tot ceea ce face Microsoft în prezent – și va fi și mai mult în viitor. Se pare că este pe cale să apară în noile telefoane Apple. Iar atunci când o folosim pentru a îndeplini o sarcină – cu sau fără bună știință – va trebui pur și simplu să avem încredere în faptul că face o treabă bună.

Asta pentru că Inteligența Artificială generativă pe care OpenAI este un pionier și o produce este o cutie neagră – nu doar pentru noi, oamenii obișnuiți, ci și pentru cei care construiesc aceste lucruri. Așa că speranța că vor reuși să facă lucrurile cum trebuie este doar atât – o speranță.

Axel Springer, compania mamă a Business Insider, a încheiat un acord global pentru a permite OpenAI să își antreneze modelele pe baza rapoartelor mărcilor sale media.

Citește și