• Delia Quiroa a prezentat o păpușă Barbie cu un tricou care are imaginea fratelui ei, Roberto Quiroa, dispărut din martie 2014
  • În Mexic există peste 110.000 de persoane dispărute.
  • Mișcarea activistei vrea să dechidă problema asupra publicului, profitând de popularitatea fenomenului Barbie din ultimele luni.

Fenomenul Barbie nu mai este folosit doar în scopuri de divertisment. Delia Quiroa a organizat o mișcare anti-Barbie, pentru a atrage atenția asupra celor dispăruți. A îmbrăcat păpușile cu pus tricouri cu chipurile celor dispăruți în speranța că Mattel va ajuta familiile la căutări, în locul guvernului, care îi lasă să se decurge singuri, scrie Daily Mail.

Delia Quiroa a prezentat o păpușă Barbie cu un tricou care are imaginea fratelui ei, Roberto Quiroa, dispărut din martie 2014. Ea a spus că Roberto și mama lor au fost răpiți de membri unei cartel al drogurilor. Mama ei a rezistat 40 de zile în captivitate până a fost eliberată. Pe Roberto îl caută de atunci.

A pus în vânzare online păpușa Barbie îmbrăcată cu tricoul cu portretul lui Roberto, pentru ca asociația mamelor care își caută copiii să poată cumpăra două mașini, pentru a transporta rămășițele corpurilor celor din gropile comune descoperite periodic în Mexic.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Care este mesajul

Delia Quiroa este voluntar la această mișcare și speră ca Mattel, producătorul de jucării, să vină cu un ajutor pe care consideră că guvernul i l-a refuzat. „Când eram copil îmi plăcea foarte mult, le făceam haine. Bunica mea îmi dădea bucăți, am o fată și ea are Barbie, văzând atât de mult că toată lumea este în această frenezie, mi-a trecut prin cap să îmbrac o Barbie în hainele pe care le-am purtat în timpul căutărilor pentru a cere companiei Mattel sa ne ajute cu o donație”, a declarat Delia.

”Principalul motiv este să subliniem faptul că în Mexic avem o criză a celor dispăruți și că, din nefericire, guvernul nostru nu întreprinde acțiunile corecte. Nu face nimic ca să rezolve problema sau ca să încerce să prvină disparițiile”, adaugă Delia.

Delia s-a alăturat poliției într-o misiune de căutare a fratelui ei și a descoperit un mormânt secret în spatele unei case, unde fuseseră aruncate cadavre. Roberto, ale cărui rămășițe nu au fost încă găsite, se numără printre cele peste 100.000 de persoane care au fost răpite în Mexic de când guvernul a început să țină evidența în 1964.

Citeste și: