• Comitetului de organizare al Jocurilor Olimpice de la Paris împreună cu designerul torței, Mathieu Lehanneur au prezentat torța care va fi purtată de 11.000 de persoane.
  • Flacăra olimpică va fi aprinsă în anticul oraș grecesc Olimpia, pe 16 aprilie 2024.
  • Torța rotunjită este simetrică pe înălțime și reprezintă egalitatea dintre atleți.

Torța olimpică a fost dezvăluită la Paris, cu fix un an înaintea ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, de anul viitor, scrie Olympics.

Creatorul torței, Mathieu Lehanneur, a avut o viziune unică atunci când a desenat-o. Torța imită reflexia Turnului Eiffel pe suprafața Senei și transmite o energie pașnică, după cum chiar designerul a spus.

Torța rotunjită este simetrică de sus în jos și la 360 de grade, iar curbele sale reprezintă pacea, iar simetria reprezintă egalitatea dintre atleți. Torța este realizată din oțel ușor lustruit și are culoarea șampaniei. Jumătatea inferioară a torței imită mișcarea Senei, de-a lungul căreia va avea loc ceremonia de deschidere, în fața a peste jumătate de milion de spectatori.

Recomandări

PRESIUNEA CREȘTE ASUPRA LUI BIDEN
ÎI IA HARRIS LOCUL LUI BIDEN?
PE CINE FACE DE RÂS ȘOȘOACĂ?
RUSIA ÎL CONDAMNĂ PE GERSHKOVICH
UNDE FUGI DE CANICULĂ ÎN WEEKEND?
ZBORURI AFECTATE DE PANA DE LA MICROSOFT

Când va ajunge flacăra la Jocurile Olimpice

Flacăra olimpică va fi aprinsă în anticul oraș grecesc Olimpia, pe 16 aprilie 2024. Va urma un traseu sacru prin Grecia timp de o săptămână, până va ajunge la Atena. De acolo, flacăra va fi transportată cu o corabie cu vele până in Marseille, unde va ajunge pe 9 mai. Din Marseille, flacăra va urma un traseu prin întreaga Franță, urmând să ajungă la Paris de ziua Franței, pe 14 iulie.

Citește și: