• 12.000 de pagini de mesaje ale supușilor lui Tate arată dovezi de manipulare și agresiune sexuală.
  • Acolitul lui Tate: I-am luat tastatura și am lovit-o în cap cu ea. A lucrat 7 ore închisă în cameră.
  • Femeile erau constrânse să își tatueze inițialele numelor membrilor War Room pe corp.

Dovezile conform cărora zeci de femei au fost antrenate în munca sexuală online de către membrii grupului „War Room” al lui Andrew Tate au fost descoperite de către BBC.
Mesajele identifică 45 de potențiale victime între martie 2019 și aprilie 2020, dar numărul total va fi probabil mai mare, scrie presa britanică. De asemenea, textele arată tehnicile folosite de membrii War Room pentru a exploata posibilele victime.

Cea mai recentă investigație a BBC, prezentată în documentarul „Andrew Tate: The Man Who Groomed the World?”, se concentrează pe 12.000 de pagini de mesaje Telegram criptate trimise de sute de membri War Room. Accesul la jurnale a fost limitat la cele trimise pe o perioadă de 13 luni, astfel încât numărul total de femei posibil vizate și exploatate de grupul lui Tate, care a fost format în 2019, ar putea fi mult mai mare.

Mesajele online descoperite indică faptul că „War Room” îi învață pe membri prin așa-numitul curs „PhD” – inițialele înseamnând „Pimpin’ Hoes Degree”, cum să convingă femeile să facă sex.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Membrii sunt instruiți de oameni de la conducerea „War Room”, cunoscuți sub numele de „generali”, să seducă, să manipuleze emoțional și să izoleze social femeile înainte de a le ademeni să presteze pe camerele web, luând adesea toți sau majoritatea banilor pe care îi câștigă.

În timp ce cea mai mare parte, atenția presei în jurul organizației s-a concentrat asupra fraților Tate. Dar ancheta BBC a constatat că un autoproclamat „vrăjitor” care poartă numele de „Iggy Semmelweiss” pare a fi adevăratul lider și forța motrice intelectuală a camerei de război.

Cum manipulau membrii camerelor de război femeile?

Mesajele sugerează că violența împotriva femeilor a fost predată și încurajată de unii dintre „generalii” lui Tate.Printre ele se aflau fotografii cu o femeie aplecată cu vânătăi grave și tăieturi pe spate și sloganul „Cine, eu?”.

O altă postare trimisă de un membru de frunte, care folosește pseudonimul „Joe Lampton”, a descris modul în care a reacționat la o plângere a unei femei care lucra pentru el. „I-am luat tastatura și am lovit-o în cap cu ea”, se spunea în mesaj. „Ea a intrat în cameră și a lucrat 7 ore fără pauză”.

Membrii War Room par să creadă că efectuează „condiționare pavloviană” asupra femeilor, „așa antrenezi câini”, se arată într-un mesaj scurs. Instrucțiunile sunt furnizate de obicei de „generali”.

Metoda lor de ‘îngrijire a femeilor’ include „teste de supunere”, cum ar fi determinarea femeilor să-și tatueze inițialele numelor membrilor War Room pe corpul lor.

Cine sunt femeile abordate de către acoliții lui Tate?

În august 2022, erau 434 de membri War Room în întreaga lume. Deși nu toți membrii Camerei Războiului ar acționa pe baza învățăturilor, BBC a reușit să identifice multe dintre femeile abordate de membrii grupului, plus alte 29 de femei care au fost vizate în aceeași perioadă.

BBC a vorbit cu două femei care au spus că au fost exploatate de membrii War Room. Deși trăiesc la mii de kilometri una de cealaltă, poveștile lor indică faptul că bărbații urmau aceeași tactică. Ambele femei au spus că inițial au crezut că au o relație romantică cu acești bărbați, care apoi au început să le manipuleze treptat în munca sexuală, o strategie cunoscută sub numele de „metoda loverboy”.

„A folosit mult sexul pentru a mă manipula”, spune „Maria”, al cărei nume nu a putut fi dezvăluit, din Buenos Aires, Argentina. Femeile mai spun că au fost supuse violenței, izolate de prieteni și forțate să îndeplinească sarcini ușoare pentru a-și demonstra supunerea.

Tate, turnat chiar de proprii oameni

Eli, bărbat care spune că a petrecut doi ani ca șef de vânzări și marketing al organizației Tate, a declarat pentru BBC: „The War Room se referă la a obține femei care te servesc în viața ta”. Eli spune că a fost „spălat pe creier” de către grupul Tate, pe care îl descrie drept un „cult”. Eli a descris și rolul lui „Iggy Semmelweiss” în War Room. Întrebat cine era cu adevărat responsabil de grup, acesta a spus: „Iggy este în vârf”.

Numele adevărat al lui „Iggy” este Miles Sonkin. Născut în Chicago, Illinois, în 1961, este un fost membru a cel puțin două presupuse secte, și-a dezvoltat un interes pentru extrema dreaptă în anii 2000 și se pare că l-a cunoscut pe Andrew Tate în jurul anului 2018. La scurt timp după aceea, Tate a început să-și vândă propriile cursuri și War Room a fost înființată în 2019.

Sonkin le trimite tuturor noilor membri ai Camerei de Război o listă de lectură și un manifest care prezintă agenda grupului.

Citește și: