• Dosarul DNA ar arăta că ISUJ Prahova ar fi acordat în 2019 doar avertismente la pensiunea Ferma Dacilor, în ciuda neregulilor constatate
  • În 2019, la pensiunea FERMA DACILOR ar fi fost organizată o masă de protocol oferită chiar de conducerea ISUJ Prahova
  • Dosarul de corupție de la ISUJ Prahova a fost clasat pe 21 martie 2023 de către Secția Militară a DNA, condusă la acea vreme de fostul său șef, Liviu Lascu, adus pe funcție de Crin Bologa

Procurorii DNA intenționează ca în zilele următoare să redeschidă dosarul de corupție de la ISUJ Prahova, care implică și scandalul pe autorizația de incendiu de la pensiunea Ferma Dacilor, locație în care s-a petrecut o tragedie în noaptea de Crăciun.

Dosarul DNA ar arăta că au existat mai multe nereguli în acordarea autorizațiilor de incendiu iar ISUJ Prahova ar fi dat avertismente în locul amenzilor în valoare de 5000-10.000 lei. Dosarul DNA vizează și nereguli constatate în trecut la pensiunea Ferma Dacilor din Tohani, Prahova.

Surse judiciare arată că dosarul DNA ar exemplifica următoarele:.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
O LUNĂ DE SCHENGEN

„În data de 10.07.2019, cpt. Cristina CHELBA, împreună cu colonelul (r) Elisei-Tiberiu DUMITRU au desfășurat controlul, fiind identificate 6 nereguli, consemnate în nota de control nr. 4468421/12.07.2019, toate sancționate cu avertismente.

Obiectivul nu a putut face dovada deținerii unei autorizații de securitate la incendiu – 1200 mp, în condițiile în care amendă prevăzută era de 5001-10000 lei, conform art.45, pct IV, lit.d, Legea 307/2006.

Ulterior la data de 07.08.2019 la FERMA DACILOR a fost organizată o masă de protocol oferita de conducerea ISUJ Prahova membrilor comisiilor de evaluare și însoțitorilor de loturi la etapa națională a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntar și private pentru situații de urgență”.

Dosarul DNA pe nereguli constatate la Inspectoratul de Situații de Urgență Prahova a fost clasat pe 21 martie 2023, de către Secția Militară a DNA, condusă la acea vreme de fostul său șef, Liviu Lascu.

Liviu Lascu a fost adus în fruntea Secției Militară a DNA de fostul șef DNA Crin Bologa, fiind schimbat din funcție de CSM, în mandatul actualului șef DNA, Marius Voineag.

În urma tragediei produsă la Ferma Dacilor, procurorii DNA caută modalități de redeschidere a dosarului, locația neavând nici în prezent autorizație ISU.

Incendiul puternic petrecut marți dimineață la pensiunea Ferma Dacilor a generat până în prezent cinci morți (4 adulți și 1 copil) iar potrivit prefectului de Prahova alte trei persoane dispărute sunt căutate, doi copii și 1 adult.

Citește și