• Carroll a modificat primul dintre cele două procese împotriva lui Trump și a cerut daune suplimentare de 10 milioane de dolari în luna mai.
  • Donald Trump a negat că a violat-o pe Carroll.
  • Fostul președinte face apel împotriva verdictului civil, care a stabilit că trebuie să plătească daune de 5 milioane de dolari.

Donald Trump a dat-o în judecată pe E Jean Carroll pentru defăimare, susținând că aceasta l-a acuzat în mod fals de viol, după ce un juriu într-un proces civil a constatat că acesta a abuzat-o sexual, informează The Guardian.

Cererea reconvențională depusă marți de Trump împotriva lui Carroll la tribunalul federal din Manhattan a citat declarațiile făcute de Carroll la CNN după verdict și vine după ce un juriu a constatat în luna mai că el a abuzat sexual și a defăimat-o, dar nu a violat-o pe Carroll, o fostă editorialistă a revistei Elle.

Trump cere o retractare, precum și daune compensatorii și punitive nespecificate. Depunerea cererii de către Trump semnalează faptul că este puțin probabil ca lupta sa juridică pe mai multe fronturi cu Carroll să se încheie în curând deoarece ambele părți fac schimb de acuzații și dezmințiri în presă.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Carroll a modificat primul dintre cele două procese împotriva lui Trump și a cerut daune suplimentare de 10 milioane de dolari în luna mai, citând negațiile acestuia în timpul unei apariții la CNN a doua zi după verdict.

Trump, care candidează pentru a prelua din nou Casa Albă în 2024 și are un avans față de rivalii săi republicani, a negat că a violat-o pe Carroll. El face apel împotriva verdictului civil, care a stabilit că trebuie să plătească daune de 5 milioane de dolari.

Carroll a declarat că Trump a violat-o într-un magazin din New York la mijlocul anilor 1990 și apoi i-a distrus reputația numind-o mincinoasă când a făcut-o publică în 2019. Noile înregistrări vin în cadrul primului proces intentat de Carroll împotriva lui Trump, pe care l-a depus în 2019 doar pentru defăimare. Cazul a fost împotmolit în apeluri pentru a se stabili dacă Trump era imun la judecată pentru că fusese președinte când a vorbit.

Carroll a intentat cel de-al doilea proces împotriva lui Trump atât pentru defăimare, cât și pentru agresiune sexuală, după ce New York a adoptat o lege care le oferă supraviețuitorilor violenței sexuale o fereastră pentru a intenta procese civile chiar dacă a trecut termenul de prescripție pentru cererile lor.

Citește și: