• Donald Trump a declarat că se așteaptă să fie arestat marți într-un caz privind presupusele sume de bani plătite în secret unei foste actrițe de filme pentru adulți.
  • Trump a făcut apel la susținătorii săi să protesteze împotriva unei astfel de acțiuni într-o postare pe platforma sa de socializare Truth Social.
  • Dacă Trump va fi pus sub acuzare, acesta ar fi primul caz penal intentat vreodată împotriva unui fost președinte american.

Fostul președinte american Donald Trump a declarat că se așteaptă să fie arestat marți într-un caz privind presupusele sume de bani plătite în secret unei foste actrițe de filme pentru adulți.

Într-o postare pe rețele de socializare sâmbătă, fostul președinte, referindu-se la el însuși, a spus că „principalul candidat republican și fost președinte al Statelor Unite va fi arestat marți, săptămâna viitoare”. Trump a făcut apel la susținătorii săi să protesteze împotriva unei astfel de acțiuni într-o postare pe platforma sa de socializare Truth Social. „Protestați, luați națiunea noastră înapoi”, a scris el.

Dacă Trump va fi pus sub acuzare, acesta ar fi primul caz penal intentat vreodată împotriva unui fost președinte american. De asemenea, ar avea ramificații serioase pentru campania sa de a deveni candidatul republican la alegerile prezidențiale din 2024, scrie BBC.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ

Timp de cinci ani, procurorii din New York au investigat acuzațiile potrivit cărora ar fi fost plătită o sumă de bani în schimbul tăcerii unei fostei vedete de filme pentru adulți, Stormy Daniels, înainte de alegerile prezidențiale din 2016.

Daniels susține că a primit 130.000 de dolari de la fostul avocat al lui Trump, Michael Cohen, înainte de alegerile din 2016, în schimbul tăcerii cu privire la o presupusă aventură. Trump neagă că au avut relații sexuale cu Daniels și a respins cazul ca fiind motivat politic.

Acesta este unul dintre mai multe cazuri în care fostul președinte de 76 de ani este în prezent investigat, deși nu a fost încă acuzat în niciunul și neagă orice acuzație.

Citește și: