• Musk ar fi cheltuit banii companiei pentru construcția clădirii personale din Austin, Texas.
  • Normele pieței imobiliare impune companiilor să dezvăluie tranzacțiile de peste 120.000 de dolari.
  • Rezultatul investigației încă nu este cunoscut.

Tesla și Elon Musk sunt investigați de procurori și de Comisia Valorilor Mobiliare. CEO-ul Tesla ar fi folosit fondurile companiei pentru un proiect secret, o construcție imensă din sticlă. Procurorii spun că Musk ar fi utilizat banii în scop personal, scrie The Wall Street Journal.

De ce este investigat Elon Musk

Potrivit The Wall Street Journal, Procurorul Districtului de Sud al statului New York a solicitat informații despre beneficiile personale primite de Musk: despre cât a cheltuit Tesla din fondurile companiei pentru ceea ce compania numește “Proiectul 42”, construcţia din sticlă din Austin, Texas. Comisia pentru Valori Mobiliare a deschis și o anchetă civilă. Project 42 era descris ca un spaţiu de locuit pentru Elon Musk, care a fost inițiat anul trecut, când angajaţii firmei au elaborat planuri de construcţie a unei clădiri spațioase din sticlă, în apropierea sediului central al producătorului auto din zona Austin.

Cum au început investigațiile

În iulie, angajaţii lui Musk au raportat că a fost plasată o comandă de milioane de dolari pentru panouri de sticlă de format mare. Acest lucru a ridicat suspiciuni şi a dus la o investigație internă a membrilor consiliului de administrație Tesla. Rezultatul investigației încă nu este cunoscut. Normele pieței de valori mobiliare impun companiilor listate să dezvăluie tranzacțiile de peste 120 de mii de dolari, dacă o anumită persoană din cadrul companiei, cum ar fi un director executiv, ar putea avea un interes personal. Reglementările impun, de asemenea, ca orice avantaje sau beneficii personale cu o valoare mai mare de 10 mii de dolari plătite directorilor executivi, să fie dezvăluite investitorilor. Acum așteptăm investigațiile procurorilor.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

Citește și