• Cel puțin 21 de morți în explozia unei bombe într-o bancă din orașul sud-afgan.
  • Sucursala bancară era plină cu angajați guvernamentali așteptând să-și primească salariile.
  • Aproximativ 50 de răniți au fost transportați la spitalul Mirwais, cel mai mare din regiune.

Cel puțin 21 de persoane au fost ucise într-un atentat sinucigaș cu bombă în orașul Kandahar din sudul afganului, a declarat pentru BBC un medic de la spitalul regional.

Guvernul taliban a estimat numărul morților la trei. Poliția a spus că alți alții au fost răniți.
Atacul sinucigaș a avut loc în jurul orei 08:00 (03:30 GMT), au spus talibanii, la o bancă situată în centrul orașului. Niciun grup nu a declarat încă că a efectuat atacul, care pare a fi cel mai mare din Afganistan anul acesta.

Explozia a avut loc la o sucursală unde angajații guvernului afgan făceau coadă pentru a-și încasa salariile.

Morții și aproximativ 50 de răniți au fost transportați la spitalul Mirwais, cel mai mare din regiune, a declarat un medic de la spital, sub rezerva anonimatului. Kandahar este sediul puterii talibanilor, baza comandantului lor suprem.

În timp ce situația generală de securitate din Afganistan s-a îmbunătățit de când talibanii au câștigat controlul complet cu retragerea completă a trupelor străine în 2021, continuă să aibă loc zeci de bombardamente și atacuri sinucigașe în țară în fiecare an.
Mulți dintre ei au vizat minoritatea etnică hazară din Afganistan și au fost revendicați de Statul Islamic Khorasan Province, sau ISKP, afiliatul regional al așa-numitului grup Statul Islamic, un rival major al talibanilor.

Citește și