• Protestatarii au încercat să blocheze accesul în hotel, ocupând zona de la intrare.
  • Fossil Free London a postat pe X: Breaking – Greta Thunberg tocmai a fost arestată”.
  • Zeci de protestatari au blocat Hamilton Place, în apropiere de Park Lane.

Greta Thunberg a fost reținută în timpul unui protest Fossil Free London. Militanta suedeză pentru combaterea schimbărilor climatice s-a alăturat altor activiști în fața hotelului InterContinental de pe Park Lane, unde se întâlneau directori din domeniul petrolier, informează BBC.

Protestatarii au încercat să blocheze accesul în hotel, ocupând zona de la intrare. Fossil Free London a postat pe X, cunoscut anterior sub numele de Twitter: Breaking – Greta Thunberg tocmai a fost arestată”.

Imaginile de pe rețelele de socializare au arătat-o pe activista în vârstă de 20 de ani fiind condusă de polițiști și plasată în spatele unei dube marcate. Într-o declarație, poliția metropolitană a precizat că a impus condiții activiștilor, în conformitate cu secțiunea 14 din Legea privind ordinea publică, pentru a preveni perturbarea gravă a comunității, a hotelului și a oaspeților”, și le-a cerut să se mute de pe șosea și să se deplaseze pe trotuar.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Aceasta a precizat că un număr de protestatari nu au făcut acest lucru”, ceea ce a dus la șase arestări pentru obstrucționarea autostrăzii, alte 14 arestări pentru încălcarea articolului 14 și una pentru daune penale. Zeci de protestatari au blocat Hamilton Place, în apropiere de Park Lane, la ambele capete. Aceștia purtau bannere și umbrele roz cu ochi pictați pe ele, strigând afară banii uleioși” și „anulați conferința”, în timp ce unii au aprins rachete fumigene galbene și roz.

Un gard alb a înconjurat intrarea în hotel, împiedicându-i pe protestatari să intre, în timp ce poliția i-a strecurat pe participanții la conferință printre mulțimea de activiști care scandau.

Citește și