• Procesul susține că firma a concediat 57% din personalul feminin, față de 47% din cel masculin.
  • Twitter este acuzată de cele două reclamante că a încălcat atât legile federale, cât și pe cele din California, care interzic discriminarea sexuală la locul de muncă.
  • Printre acuzații se numără faptul că Musk și Twitter au forțat plecarea angajaților cu dizabilități.

Două femei care și-au pierdut locurile de muncă după preluarea Twitter de către Elon Musk, în valoare de 44 de miliarde de dolari, au dat în judecată compania, susținând că disponibilizările au afectat în mod disproporționat angajații de sex feminin.

Cea mai bogată persoană din lume i-a concediat imediat pe directorii de top ai Twitter atunci când a preluat conducerea în octombrie, iar o săptămână mai târziu, a concediat jumătate din cei 7.500 de angajați ai companiei.

Procesul de discriminare a fost depus miercuri la tribunalul federal din San Francisco, potrivit Reuters. În ea se afirmă că Twitter a concediat 57% din personalul feminin, comparativ cu 47% dintre bărbații din cadrul companiei.

Recomandări

CE DEVINE LUMEA?
PLANUL ARMATEI GERMANE
ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE

Iar disparitatea a fost și mai mare în rândul inginerilor Twitter, unde 63% dintre femei au fost concediate, față de 48% dintre bărbați, se susține în proces. Twitter este acuzată de cele două reclamante că a încălcat atât legile federale, cât și pe cele din California, care interzic discriminarea sexuală la locul de muncă.

Shannon Liss-Riordan, avocata reclamantelor, a declarat că femeile din cadrul companiei „au avut ținte pe spate” odată ce miliardarul a încheiat în cele din urmă afacerea pentru Twitter, după luni de zile în care a încercat să iasă din ea.

Ea reprezintă, de asemenea, o serie de foști și actuali angajați ai Twitter în alte trei procese în curs de soluționare depuse la aceeași instanță. Printre acuzații se numără faptul că Musk și Twitter au forțat plecarea angajaților cu dizabilități, punând capăt muncii la distanță și cerând lucrătorilor să accepte o cultură de lucru mai dură”.

De asemenea, au fost depuse cel puțin trei plângeri împotriva companiei la Consiliul Național pentru Relații de Muncă din SUA, în care se susține că au fost supuși la represalii pentru că au cerut condiții de muncă mai bune.