• Musk a spus că noua schimbare va veni într-o „actualizare de software”.
  • El nu a precizat când se pot aștepta utilizatorii să intre în funcțiune.
  • O nouă investigație #TwitterFiles dezvăluie faptul că echipe de angajați ai Twitter construiesc liste negre, împiedică tweet-urile defavorizate să intre în tendințe.

Viitoarea schimbare pe care Elon Musk o va aduce platformei Twitter va identifica direct dacă conservatorii – sau oricine altcineva – au fost „shadowbanned” și ce pot face utilizatorii pentru a rectifica acest statut, a declarat joi CEO-ul.

Musk a spus că noua schimbare va veni într-o „actualizare de software”, dar nu a precizat când se pot aștepta utilizatorii să intre în funcțiune.

„Twitter lucrează la o actualizare de software care va arăta adevăratul statut al contului, astfel încât să știi clar dacă ai fost shadowbanned, motivul și cum să faci apel”, a scris el la câteva ore după ce a împărtășit cea mai recentă versiune a „Twitter Files”.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Anterior, joi, Musk a condus publicarea „Part Deux” a „Dosarelor Twitter” sau a unor documente interne, inclusiv e-mailuri și alte comunicări oficiale, care arată cum compania ar fi „construit liste negre” ale anumitor utilizatori sau tweet-uri.

„O nouă investigație #TwitterFiles dezvăluie faptul că echipe de angajați ai Twitter construiesc liste negre, împiedică tweet-urile defavorizate să intre în tendințe și limitează în mod activ vizibilitatea unor conturi sau chiar a unor subiecte în tendințe – toate acestea în secret, fără a informa utilizatorii”, a declarat Weiss într-un mesaj.

„Twitter a avut cândva misiunea de a oferi tuturor puterea de a crea și de a împărtăși idei și informații instantaneu, fără bariere. Pe parcurs, au fost totuși ridicate bariere”, a adăugat ea.

Weiss l-a identificat pentru prima dată pe Dr. Jay Bhattacharya de la Universitatea Stanford, un critic vocal al blocajelor COVID, ca fiind victima unui shadowban. „Twitter l-a plasat în secret pe o listă neagră de tendințe, ceea ce a împiedicat ca tweet-urile sale să fie în trend”, a raportat Weiss.