• Microsoft va plăti 20 de milioane de dolari pentru că a colectat ilegal informații personale de la copii fără consimțământul părinților acestora.
  • Ordinul cere Microsoft să ia măsuri pentru a îmbunătăți protecția vieții private a copiilor care folosesc sistemul Xbox.
  • Din 2015 până în 2020, Microsoft a păstrat datele pe care le-a colectat de la copii în timpul procesului de creare a contului, chiar și atunci când un părinte nu a finalizat procesul, potrivit plângerii.

Microsoft va plăti 20 de milioane de dolari pentru a soluționa acuzațiile Comisiei Federale pentru Comerț din SUA (FTC) potrivit cărora compania tehnologică a colectat ilegal informații personale de la copii fără consimțământul părinților acestora, a anunțat luni FTC, scrie Reuters.

Compania fusese acuzată de încălcarea Legii americane privind protecția vieții private online a copiilor (COPPA) prin colectarea de informații personale de la copiii care s-au înscris la sistemul său de jocuri Xbox fără a-i notifica pe părinți sau fără a obține consimțământul acestora, precum și prin păstrarea informațiilor personale ale copiilor, a precizat FTC într-un comunicat.

Ordinul cere Microsoft să ia măsuri pentru a îmbunătăți protecția vieții private a copiilor care folosesc sistemul Xbox. FTC a precizat că va extinde protecția COPPA la editorii de jocuri de noroc terți cu care Microsoft partajează date despre copii.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Ce spune Microsoft

Un purtător de cuvânt al Microsoft a declarat că societatea s-a angajat să respecte ordinul. Purtătorul de cuvânt a adăugat că procesul de creare a conturilor va fi actualizat și va fi rezolvată o eroare de păstrare a datelor descoperită în sistemul companiei.

„Ordinul propus de noi facilitează părinților protejarea vieții private a copiilor lor pe Xbox și limitează informațiile pe care Microsoft le poate colecta și reține despre copii”, a declarat Samuel Levine, director al Biroului pentru protecția consumatorilor din cadrul FTC.

„Această acțiune ar trebui, de asemenea, să arate foarte clar că avatarurile copiilor, datele biometrice și informațiile despre sănătate nu sunt exceptate de la COPPA”, a adăugat Levine.

Legea impune serviciilor online și site-urilor web destinate copiilor sub 13 ani să informeze părinții cu privire la informațiile personale pe care le colectează și să obțină consimțământul verificabil al părinților înainte de a colecta și utiliza orice informații personale ale copiilor.
Din 2015 până în 2020, Microsoft a păstrat datele pe care le-a colectat de la copii în timpul procesului de creare a contului, chiar și atunci când un părinte nu a finalizat procesul, potrivit plângerii.

Citește și: