• Microsoft a început să activeze Bing Chat pe unele browsere terțe pentru unii utilizatori.
  • Noua funcție va fi implementată treptat, dar nu a fost menționat calendarul și nici nu au fost enumerate browserele web pentru care Microsoft a activat Bing Chat.
  • Utilizatorii de browsere web terțe ar putea impune accesul la Bing Chat prin modificarea useragent-ului browserului lor.

Microsoft este în curs de a extinde suportul pentru Bing Chat pentru browserele care nu sunt ale Microsoft. Utilizatorii interesați care încearcă în prezent să acceseze Bing Chat într-un alt browser web, de exemplu, Google Chrome sau Mozilla Firefox, primesc o pagină intermediară care îi informează că noul Bing este disponibil doar în Microsoft Edge, scrie GHacks.

Limitarea nu este de natură tehnică; Microsoft a luat decizia de a limita Bing Chat la propriul browser web Microsoft Edge. Una dintre intențiile Microsoft a fost aceea de a da un imbold pentru Microsoft Edge, în speranța că utilizatorii vor trece la acesta dacă vor considera că Bing Chat este un serviciu valoros.

Dezavantajul exclusivității este că majoritatea utilizatorilor de internet sunt împiedicați să încerce Bing Chat sau cel puțin sunt limitați deoarece browserul nu este principala lor aplicație atunci când vine vorba de navigarea pe internet. Mikhail Parakhin, șeful departamentului de publicitate și servicii web al Microsoft a dezvăluit la sfârșitul lunii mai 2023 că Microsoft va începe experimentele pentru a permite suportul pentru browsere terțe.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Parakhin a confirmat astăzi pe Twitter că Microsoft a început să activeze Bing Chat pe unele browsere terțe pentru unii utilizatori. Noua funcție va fi implementată treptat, dar Parakhin nu a menționat calendarul și nici nu a enumerat browserele web pentru care Microsoft a activat Bing Chat.

Utilizatorii de browsere web terțe ar putea impune accesul la Bing Chat prin modificarea useragent-ului browserului lor. Aceasta este o confirmare a faptului că limitarea Microsoft Edge este artificială și nu se bazează pe cerințe tehnice.

Suportul pentru browsere terțe ar extinde semnificativ publicul potențial. Browserul web Edge al Microsoft are o cotă de piață la nivel mondial de 5,32%, potrivit Statcounter. Deși cifrele nu sunt 100% exacte, ele evidențiază potențialul de deblocare a Bing Chat pentru alte browsere. Google Chrome conduce în topul statisticilor la nivel mondial cu o cotă de piață de peste 62%. Safari se află pe locul al doilea, cu 20,7%.

Citește și