• Procurorul general al New York-ului cere în instanţă dizolvarea Asociaţiei Naţionale a Armelor, pe care o acuză de fraudă.
  • Liderii organizației ar fi cheltuit fondurile ANR pentru a merge în vacanțe exotice, cu avionul privat.
  • Totodată procurorul spune că aceștia ar fi cumpărat tăcerea și loialitatea angajaților.
  • NRA este printre cele mai mari organizaţii de lobby din Statele Unite, susţinând direct preşedinţii cu agendă pro-arme, unul dintre ei ar fi Donald Trump.

Procurorul general al New York-ului, Letitia James a acționat în judecată „Asociația Naţională a Armelor” cerând desființarea societății. Totodată, ea acuză liderii organizației că au deturnat milioane de dolari pentru scopuri personale și pentru a cumpăra tăcerea și loialitatea foștilor angajați, scrie Reuters.

„Pentru aceşti ani de nereguli financiare suntem hotărâţi să cerem dizolvarea completă a NRA”, a spus procurorul.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

James susține că liderii ANR au folosit fondurile organizației pentru a plăti excursii de familie în Bahamas, avioane private și mese scumpe, cheltuieli care au redus cu 64 milioane de dolari bugetul ANR.

Procurorul le-a spus jurnaliștilor că ANR „a funcționat ca un teren fertil pentru lăcomie, abuz și ilegalitate.” Ea a adăugat: „nimeni nu este mai presus de lege, inclusiv ANR”

Totodată, procurorul l-a menționat în mod special pe LaPierre, una dintre cele mai puternice structuri care militează pentru deținetea armelor. Acesta ar fi zburat în Bahamas de opt ori, cu un avion privat, călătorii care au costat 500.000 mii de dolari.

Deocamdată, „Asociația Naţională a Armelor” nu a comentat decizia producorului.

NRA este printre cele mai mari organizaţii de lobby din Statele Unite, susţinând direct preşedinţii cu agendă pro-arme, de regulă republicani, inclusiv Donald Trump. Anul trecut, autorităţile locale din San Francisco au pus NRA pe lista organizaţiilor teroriste domestice. Atunci, asociația a numit măsura luată de San Francisco drept o „meschinărie măruntă, menită să distragă cetăţenii de la adevăratele probleme ale oraşului”.