• Telefonul Dianei, Prințesa de Wales, ar fi fost piratat de către Daily Mirror.
  • Înalta Curte a auzit că Diana a vorbit în mod regulat cu Barrymore în lunile dinaintea morții sale.
  • Luni, în cadrul unui proces de piraterie telefonică, au fost audiate extrase dintr-o scrisoare în care Diana se oferea să-l sprijine pe Barrymore.

Telefonul Dianei, Prințesa de Wales, ar fi fost piratat de către Daily Mirror, publicația lui Piers Morgan, în încercarea de a obține detalii despre întâlnirile secrete ale acesteia cu comediantul Michael Barrymore.
Înalta Curte a auzit că Diana a vorbit în mod regulat cu Barrymore în lunile dinaintea morții sale, într-o perioadă în care erau doi dintre cei mai faimoși oameni din Marea Britanie, scrie The Guardian.

Prezentatorul de televiziune se lupta cu ieșirea în evidență ca homosexual”, precum și cu o dependență de alcool și droguri. Luni, în cadrul unui proces de piraterie telefonică, au fost audiate extrase dintr-o scrisoare în care Diana se oferea să-l sprijine pe Barrymore, care era una dintre cele mai importante vedete de televiziune din țară. Într-o scrisoare, trimisă la începutul anului 1997, prințesa a oferit numărul ei de telefon și a scris: Dragă Michael. Ce bucurie a fost să te întâlnesc în sfârșit în seara asta. Am vrut să subliniez faptul că sunt aici pentru tine – oricând. Este foarte ușor să trec pe la tine sau te rog să mă suni acum că ai numărul meu de telefon. Te descurci foarte bine și crede-mă, știu. Așa că ai mare grijă și multă dragoste din partea Dianei.”

Prințesa Diana, devastată de detaliile despre întâlnirile cu Barrymore

Câteva luni mai târziu, Diana a scris din nou pentru a spune că este devastată” de faptul că detalii despre presupusele lor întâlniri secrete au fost obținute de Daily Mirror. Ea și-a cerut scuze lui Barrymore pentru scurgerea de informații, s-a plâns că a îndurat o perioadă de coșmar cu tabloidele” și a spus că nu știe cum a apărut știrea, având în vedere că nimeni nu știa despre conversațiile noastre”.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Instanța a auzit că Barrymore nu a răspuns la această scrisoare, subliniind izolarea” cauzată de intruziunea presei. David Sherborne, avocatul care îl reprezintă pe fiul cel mic al Dianei, prințul Harry, în procesul împotriva Mirror Group Newspapers (MGN), a declarat că explicația simplă este că jurnaliștii care lucrează pentru Daily Mirror au piratat mesajele vocale ale Dianei.

Avocatul a sugerat, de asemenea, că Morgan, editorul de atunci al ziarului, a fost nesincer când a scris mai târziu în autobiografia sa că a auzit zvonuri” despre o prietenie între Diana și Barrymore. Sherborne a declarat că modul în care Morgan a auzit” zvonurile era evident”. Avocatul a susținut că adevăratul motiv pentru care editorul știa atât de multe despre prietenia Dianei cu Barrymore era pentru că The Mirror îi ascultase mesajele”.

Morgan a negat că a comandat sau a folosit cu bună știință materiale din pirateria telefonică. The Mirror a declarat că afirmația potrivit căreia mesajele vocale ale Dianei au fost piratate a fost o speculație totală, fără niciun fel de bază probatorie”.

Citește și