• Instanța a găsit-o pe Irina Tsybaneva, în vârstă de 60 de ani, vinovată de profanare de locuri de înmormântare motivată de ură politică.
  • Avocatul ei a declarat că nu a pledat vinovată pentru că nu a profanat fizic mormântul.
  • Părinții unui maniac, duceți-l la voi acasă. El cauzează atât de multă durere și probleme”.

Un tribunal rus a condamnat joi la doi ani de închisoare cu suspendare o femeie din Sankt Petersburg care a lăsat un bilet pe mormântul părinților președintelui Vladimir Putin în care scria că aceștia au crescut un ciudat și un ucigaș”, anunță NBC News.

Instanța a găsit-o pe Irina Tsybaneva, în vârstă de 60 de ani, vinovată de profanare de locuri de înmormântare motivată de ură politică. Avocatul ei a declarat că nu a pledat vinovată pentru că nu a profanat fizic mormântul și nici nu a căutat publicitate pentru acțiunea sa. Pe biletul pe care Tsybaneva l-a pus pe mormânt înainte de ziua de naștere a lui Putin, în octombrie, scria așa Părinții unui maniac, duceți-l la voi acasă. El cauzează atât de multă durere și probleme. Întreaga lume se roagă pentru moartea lui. Moarte lui Putin. Ați crescut un ciudat și un ucigaș”.

De când Putin a trimis trupe în Ucraina, în februarie 2022, guvernul a dus o campanie de reprimare a disidenței nemaiîntâlnită din epoca sovietică. Într-un alt caz, o agenție guvernamentală rusă a adăugat actorul Artur Smolyaninov și un fost consultant care a consiliat biroul președintelui ucrainean pe o listă de extremiști și teroriști”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ

Citește și