• O femeie din Italia a primit o pedeapsă de 1 an și 4 luni de închisoare.
  • Justiția a stabilit că femeia și-a tratat rău fiica printr-o dietă strictă.
  • Tatăl fetei i-a luat apărarea mamei, deși medicii confirmă urmările dietei.

Justiția italiană a condamnat un părinte pentru că și-a supus fiica la o cură de slăbire severă. Mama minorei o cântărea de mai multe ori pe zi și nu o alimenta decât cu legume, ca să nu depășească 47 de kilograme.

Care a fost impactul dietei impuse asupra sănătății fetei?

Regimul abuziv al mamei a avut un impact sever asupra sănătății fizice și psihice a fetei de 16 ani. Ea urma o dietă strictă bazată pe legume, lipsită de nutrienți esențiali, împreună cu comentariile negative constante ale mamei, care îi spunea că este urâtă și supraponderală.

Anchetatorii au descoperit că fetița nu trebuia să aibă o greutate peste 47 de kg, iar mama ei o cântărea frecvent în fiecare zi.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK
BRITANICII CAUTĂ PROFESORI ÎN ROMÂNIA

Medicii spun că toate aceste lucruri au afectat dezvoltarea și starea generală de sănătate a minorei, iar dieta restrictivă a privit-o pe fată de alimentele necesare unei creșteri sănătoase.

Care este sentința justiției în acest caz?

După ce un medic a semnalat alimentația inadecvată a fetei în 2019, s-a întocmit un raport care a ajuns la poliție și parchet. Autoritățile au demarat o anchetă detaliată, stabilind că minora a suferit abuzuri grave. Acestea au inclus controlul excesiv al greutății și abuzul psihic constant, ceea ce a dus la decizia tribunalului de a condamna mama pentru rele tratamente aplicate minorului.

Drept urmare, judecătoarea a emis o sentință de 1 an și 4 luni de închisoare pentru mamă, deși procurorii cereau 2 ani, pentru rele tratamente aplicate unui minor. Surprinzător este faptul că soțul femeii, care de altfel nu a fost în sala de judecată, i-a luat apărarea și a spus că tot ceea ce făcea era din dragoste.

Justiția a stabilit că femeia și-a tratat rău fiica printr-o dietă strictă. Tatăl fetei i-a luat apărarea mamei, deși medicii confirmă urmările dietei.

Citește și