• Ruby Franke, în vârstă de 42 de ani, și un colaborator au fost arestați după ce fiul subnutrit al lui Franke a fugit în căutarea hranei.
  • Aceasta dădea sfaturi online pentru părinți.
  • Franke: „Aș face orice pe lumea asta pentru voi.”

Ruby Franke, o mamă a șase copii care dădea sfaturi online pentru părinți prin intermediul unui canal YouTube, a fost condamnată marți la patru pedepse cu închisoarea, cuprinse între un an și 15 ani fiecare, pentru acuzații de abuz agravat asupra copiilor, scrie The Guardian.

Franke, în vârstă de 42 de ani, care avea 2,3 milioane de urmăritori pe canalul său video 8 Passengers, a fost arestată în orașul Ivins, din sudul statului Utah, în august anul trecut, după ce fiul ei de 12 ani, subnutrit, cu răni deschise și legat cu bandă adezivă, a ieșit pe fereastra casei lui Jodi Hildebrandt, proprietara unei afaceri de consiliere pentru autoperfecționare, pentru a cere mâncare și apă de la un vecin.

Una dintre fiicele lui Franke a fost găsită ulterior într-o stare similară de malnutriție în casa lui Hildebrandt. După arestarea lui Franke, fiica ei cea mare, Shari Franke, în vârstă de 20 de ani, a distribuit o imagine de pe Instagram, acum ștearsă, cu ofițeri de poliție, cu descrierea: „A fost arestată: În sfârșit”.

Recomandări

AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
VICTORIE PENTRU ALCARAZ LA MADRID
BENEFICIILE URCATULUI PE SCĂRI
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
AZI FACI SPORT ÎN PARCUL COPIILOR

Franke și Hildebrandt, care au colaborat la videoclipuri cu sfaturi pentru părinți și relații postate pe serviciul de coaching de viață ConneXions al lui Hildebrandt, au pledat vinovate de abuz de gradul doi asupra copiilor în decembrie. Hildebrandt a fost, de asemenea, condamnată marți la aceleași pedepse cu Franke.

La pronunțarea sentinței, Franke și-a cerut scuze față de copiii ei, spunând că „a crezut că întunericul este lumină și că ceea ce este corect este greșit. Aș face orice pe lumea asta pentru voi. Am luat de la voi tot ceea ce era moale, sigur și bun”.

Franke a mai spus în fața instanței: „În ultimii patru ani, am ales să urmez un sfat și o îndrumare care m-au condus într-o iluzie întunecată. Versiunea mea distorsionată a realității a rămas în mare parte necontrolată, deoarece mă izolam de oricine mă provoca”.

Cazul a atras din nou atenția asupra a ceea ce este descris drept „sharenting”, sau atunci când părinții își difuzează și promovează abilitățile de părinți, urmărind în același timp să facă bani dintr-o astfel de afacere. Criticii acestei practici avertizează asupra pericolelor legate de invadarea intimității unui copil și a încălcărilor etice.

În luna august a anului trecut, Illinois a adoptat o lege care reflectă în linii mari Legea Coogan din 1939 din California, care protejează câștigurile copiilor artiști, pentru a proteja copiii ale căror vieți sunt împărtășite pe rețelele de socializare pentru profit.

Înainte de arestarea sa, stilul sever de educație al lui Franke i-a determinat pe unii telespectatori să o denunțe autorităților. Unii telespectatori au sunat la serviciile de protecție a copilului în 2015, când fiul lor Chad, pe atunci în vârstă de 15 ani, a spus că a dormit pe un beanbag timp de șapte luni.

Într-o alta, Franke a spus că ea și soțul ei, Kevin, le-au spus celor doi copii mai mici că nu vor primi cadouri de la Moș Crăciun pentru că au fost egoiști și au fost ținuți acasă de la școală și au curățat podelele.

Avocații lui Franke au susținut că Hildebrandt a „izolat-o sistematic” de familia sa și a determinat-o pe clienta lor să adopte un „simț distorsionat al moralității”. După ce soțul Kevin a depus cererea de divorț în decembrie, avocații lui Franke au declarat că Ruby, clienta lor, a fost „devastată”, dar că a înțeles raționamentul acestuia și îi respectă decizia.

Citește și: