• Nygard, în vârstă de 82 de ani, a fost acuzat de cinci femei că le-a atacat într-o serie de incidente din anii 1980 până la mijlocul anilor 2000.
  • El a fost achitat de un cap de acuzare de agresiune sexuală și de un cap de acuzare de sechestrare forțată.
  • O audiere pentru pronunțarea sentinței va fi stabilită pe 21 noiembrie.

Fostul magnat al modei Peter Nygard a fost găsit duminică vinovat de patru capete de acuzare pentru agresiune sexuală de către un tribunal din Toronto, în urma unui proces de șase săptămâni, informează CNN.

Nygard, în vârstă de 82 de ani, a fost acuzat de cinci femei că le-a atacat într-o serie de incidente din anii 1980 până la mijlocul anilor 2000. El a fost achitat de un cap de acuzare de agresiune sexuală și de un cap de acuzare de sechestrare forțată.

O audiere pentru pronunțarea sentinței va fi stabilită pe 21 noiembrie, au declarat procurorii pentru CNN.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Nygard așteaptă, de asemenea, o potențială extrădare în Statele Unite, unde se confruntă cu o acuzație federală depusă în 2020 în Districtul Sudic din New York, care îl acuză că și-a folosit afacerea de modă ca pe o fațadă de legitimitate” pentru a ascunde traficul sexual și alte activități ilegale. Procurorii susțin că omul de afaceri s-a folosit de legăturile sale cu industria modei pentru a ademeni tinere femei cu droguri, bani și momeala unei cariere de succes în modeling.

Acuzatoarele au fost apoi „agresate sexual cu forța, drogate și/sau constrânse să intre în contact sexual cu Nygard”, potrivit actului de acuzare din SUA. Multe dintre presupusele victime erau fete minore care proveneau din medii defavorizate sau care aveau un istoric de abuzuri.

Ken Frydman, un purtător de cuvânt al lui Nygard, a declarat că acuzațiile împotriva lui Nygard sunt false și că sunt menite să îl afecteze pe designer și afacerile sale.

Citește și