• Prefectura Argeș a făcut miercuri verificări la un azil privat pentru vârstnici din Pitești.
  • După neregulile constatate miercuri, inspectorii DSP din Argeș au decis să revină și a doua zi la azilul privat.
  • Inspectoratul Teritorial de Muncă a identificat o persoană care lucra la negru în centru, fără forme legale.

Poliția din Argeș a deschis dosar penal după neregulile constatate miercuri și joi la azilul privat pentru vârstnici, din Pitești. Polițiștii din Argeș au adunat toate datele și dovezile obținute și au deschis un dosar penal pentru abuz în serviciu, infracțiune prevăzută de articolul 297 din Codul Penal.

După neregulile constatate miercuri, inspectorii DSP din Argeș au decis să revină și a doua zi la azilul privat pentru al doilea control inopinat și i-au surprins pe angajații centrului gătind, într-o bucătărie improvizată, 40 de litri de ciorbă, piure de cartofi cu mezeluri și orez cu lapte. Deși cu doar o zi înainte, conducerea centrului a arătat inspectorilor contractul cu o firmă de catering pentru furnizarea hranei. Prefectul Radu Perianu a declarat că a fost suspendată activitatea bucătăriei și s-a dat amendă de 1.200 lei pentru manipularea necorespunzătoare a alimentelor/

S-a verificat și modul în care se acordă asistență medicală vârstnicilor și s-a constatat că patru dintre ei nu au mai fost monitorizați din 2022. Inspectoratul Teritorial de Muncă a identificat o persoană care lucra la negru în centru, fără forme legale și a aplicat o amendă de 20.000 lei. Au mai identificat inspectorii un lucrător care avea trasate sarcini pentru care nu avea pregătirea necesară și s-a aplicat o amendă în valoare de 3.500 lei.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Citește și: