• Grupul conservator Heritage Foundation inițiază un proces pentru a obține dosarele de imigrare ale prințului Harry al Marii Britanii, în ciuda recunoașterii acestuia că a consumat droguri ilegale.
  • Harry nu este prezent la audierea instanței în Statele Unite, fiind ocupat cu un alt proces la Înalta Curte din Londra, în care contestă mediatizarea excesivă din partea presei britanice.
  • Heritage Foundation susține că, având în vedere recunoașterea publică a consumului de droguri de către Harry, dosarele sale de imigrare ar trebui făcute publice conform Freedom of Information Act (FOIA).

Un grup conservator de reflecție intentă un proces în instanță marți pentru a obține informații despre acordarea unei vize prințului Harry al Marii Britanii, în ciuda faptului că acesta a recunoscut în memoriile sale că a consumat droguri ilegale, conform unei plângeri depuse sub Freedom of Information Act (FOIA). Heritage Foundation, cu sediul în Washington, a solicitat publicarea dosarelor de imigrare ale prințului britanic, relatează NDTV.

Cu toate acestea, în timpul audierii de marți, Harry în vârstă de 38 de ani nu a fost prezent în instanță, deoarece a fost la Înalta Curte din Londra, unde a contestat mediatizarea intensă din partea presei britanice.

În plângerea depusă la Tribunalul Districtual din SUA, Heritage Foundation a menționat că Harry „a recunoscut public elementele esențiale ale mai multor infracțiuni legate de droguri atât în Statele Unite, cât și în străinătate”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

În cartea sa, recent lansată, prințul Harry a mărturisit că a experimentat cu droguri, inclusiv marijuana, cocaină și substanțe psihedelice.

Heritage Foundation solicită Departamentului pentru Securitate Internă (DHS) să facă public dosarul de imigrare al prințului Harry, argumentând că există un „interes larg al publicului și al presei” în acest caz.

În răspunsul lor, guvernul a declarat că, deși „ar putea exista un anumit interes public în dosarele solicitate”, în prezent nu consideră că există o necesitate imperioasă de a elibera aceste dosare.

Plângerea depusă de Heritage Foundation subliniază faptul că și altor celebrități, precum fotbalistul Maradona și cântăreața Amy Winehouse li s-a refuzat intrarea în Statele Unite din cauza consumului de droguri din trecut.

Cu toate acestea, solicitarea anterioară a Heritage Foundation de a face publice dosarele de imigrare ale prințului Harry a fost respinsă de autoritățile americane, deoarece nu aveau consimțământul acestuia.

Solicitantul unei vize pentru Statele Unite este întrebat despre consumul de droguri din trecut și i se poate interzice intrarea, cu excepții și posibilitatea acordării de derogări.

După ce s-au îndepărtat de îndatoririle regale, prințul Harry și soția sa, Meghan Markle, cetățean american, s-au mutat în Statele Unite în ianuarie 2020.

Citește și: