• Trump a comis o fraudă prin faptul că și-a denaturat în mod repetat averea cu sute de milioane de dolari.
  • Organizația Trump ar putea fi obligată să renunțe la controlul proprietăților sale sau să vândă unele dintre reperele sale.
  • Trump a criticat judecătorul și procurorul general din New York care a intentat acest caz, despre care a spus că este motivat politic.

UPDATE

Donald Trump a ieșit din sala de judecată și a spus că este mulțumit de verdictul judecătorului și că 80% din caz este încheiat. Fostul președinte a profitat de de moment și a început să vorbească despre campania sa pentru a se întoarce la Casa Alba.

„Mi-ar plăcea să fiu în campanie în loc să fac asta, pentru că am construit o companie grozavă. Acesta este un lucru pe care oamenii îl văd încă din 2011. Iar astăzi este mult mai mare și mult mai bună și chiar mult mai lichidă. Au fost 258 de milioane de dolari pentru un proiect imobiliar. Sunt o mulțime de bani. Asta a fost în 2011. Astăzi, este mult mai mult decât atât. Mult, mult mai mult. Am construit o companie grozavă și am făcut lucruri grozave pentru New York, iar ei ar trebui să respecte asta. Am desfășurat mii și mii de oameni în New York, iar ei ar trebui să respecte asta. Procurorul general al acestui stat este o rușine. Letitia James este o distrugătoare și este o rușine”, a declarat Donald Trump.

UPDATE

Când instanța a luat o pauză, Trump a folosit rețeaua sa Truth Social pentru a critica din nou judecătorul și sistemul juridic.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

El a postat: „Judecătorul îl urăște pe Trump, extrem de politic, tocmai a declarat că mărturia expertului nu este o dovadă. Ei bine, asta înseamnă că fiecare proces din istoria Americii trebuie aruncat și început de la capăt!”

UPDATE

Fostul președinte tocmai a vorbit cu presa pentru un scurt moment în afara sălii de judecată. Acest judecător ar trebui să fie exclus din barou. Nu ar trebui să i se permită să fie judecător”, spune Trump.

Este una dintre aceleași linii de atac pe care le-a folosit în declarația sa înainte de începerea ședinței de judecată.

UPDATE

Avocata lui Trump, Alina Habba, tocmai și-a încheiat discursul de deschidere, în timpul căruia a continuat să susțină că fostul președinte nu a comis nicio fraudă” și că valoarea activelor imobiliare este maleabilă”.

Atât procurorul general Letitia James, cât și Trump au privit-o direct pe Habba în timp ce aceasta își dădea declarația.

După ce termină, judecătorul Engoron contestă mai multe puncte ale lui Habba, inclusiv atacurile acesteia la adresa lui James. El remarcă faptul că Trump a numit cazul o vânătoare de vrăjitoare politice” și spune că a respins deja afirmațiile potrivit cărora procesul a fost motivat politic.

UPDATE

Kise tocmai și-a încheiat remarcile de deschidere. El a afirmat că instanța va asculta mărturiile unor persoane implicate în deciziile de împrumut ale lui Trump, care, potrivit lui, vor susține că declarațiile lor financiare nu au fost înșelătoare.

Trump nu a încălcat acordurile de împrumut și nici nu a făcut declarații false, a spus el. În timp ce vorbea, fiul lui Trump, Eric, care stătea în primul rând, s-a uitat ocazional la el.

Procurorul general din New York i-a inclus pe Eric și pe ceilalți copii ai lui Trump, Don Jr și Ivanka, precum și pe Trump însuși, pe o listă de zeci de potențiali martori care vor fi chemați în acest caz.

UPDATE

Avocatul lui Trump, Christopher Kise, și-a început remarcile de deschidere. Kise spune că Trump ca făcut o avere având dreptate în privința investițiilor imobiliare”.

El adaugă că afirmațiile din acest caz implică doar câteva tranzacții de împrumut de succes și profitabile”. De asemenea, Kise susține că Trump nu a avut intenția de a frauda și că nu există nicio victimă” în acest caz.

UPDATE

Avocatul Kevin Wallace enumeră diverse proprietăți pe care susține că echipa lui Trump le-a supraestimat pentru a obține condiții de împrumut mai bune.

An după an, împrumut după împrumut, [inculpații] au denaturat activele pentru a obține împrumuturi favorabile”, spune Wallace.

În timpul acestor 30 de minute de remarci, Trump a stat în cea mai mare parte nemișcat și a privit drept înainte, șoptind ocazional avocaților săi, în timp ce procurorul general Letitia James și-a ținut ochii pe Wallace și pe o prezentare vizuală care a însoțit declarațiile de deschidere ale echipei sale.

UPDATE

O mulțime de camere de luat vederi din sala de judecată au surprins momentele inițiale în care Donald Trump și judecătorul care prezidează cazul s-au așezat unul în fața celuilalt pentru prima dată.

Judecătorul Arthur Engoron de la Curtea Supremă din New York l-a găsit deja pe Trump și organizația sa răspunzători de fraudă.

Engoron, care părea a fi într-o dispoziție mai veselă decât Trump, a afișat un zâmbet rapid înainte de a trimite camerele de luat vederi în afara sălii de judecată. Trump a afișat o grimasă din ce în ce mai familiară, care semăna cu poza sa din Georgia.

UPDATE

Kevin Wallace, un avocat din echipa procurorului general al New York-ului, Letitia James, urmează cu remarci de deschidere.

El remarcă faptul că judecătorul l-a găsit deja pe Trump responsabil de fraudă. Ce ne rămâne pentru un proces?”, întreabă el.

El trece apoi în revistă celelalte șase acuzații de fraudă rămase împotriva lui Trump pe care se va axa procesul.

UPDATE

Marea majoritate a celor câțiva protestatari adunați în fața tribunalului nu îl susțin pe Donald Trump, fostul președinte republican, ceea ce este de așteptat în acest oraș în mare parte democrat.

După ce procurorul general care a instrumentat cazul a vorbit pentru scurt timp pe treptele tribunalului, ei au scandat: Mulțumesc, Letitia James”.

James spusese: Mesajul meu este simplu. Nu contează cât de puternic ești, nu contează câți bani crezi că ai, nimeni nu este mai presus de lege”.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Fostul președinte Donald Trump a sosit la tribunal pentru a asista la deschiderea procesului său civil din New York. Trump a comis o fraudă prin faptul că și-a denaturat în mod repetat averea cu sute de milioane de dolari, a decis săptămâna trecută un judecător din New York. Procurorul general din New York cere o amendă de 250 de milioane de dolari și interzicerea de a face afaceri în statul său natal.

În scurte remarci la sosirea la tribunal, Donald Trump a declarat că declarațiile sale financiare sunt fenomenale”, chiar dacă un judecător a stabilit săptămâna trecută că el și familia sa au comis fraude pe parcursul unui deceniu.

Trump a calificat procesul drept o vânătoare de vrăjitoare” motivată politic. Organizația Trump ar putea fi obligată să renunțe la controlul proprietăților sale sau să vândă unele dintre reperele sale.

Vorbind cu reporterii cu puțin timp înainte de a intra în sala de judecată, Trump a criticat judecătorul și procurorul general din New York care a intentat acest caz, despre care a spus că este motivat politic.

De asemenea, el a spus ceva care ar putea fi o avanpremieră a apărării sale legale, menționând că declarațiile sale financiare includ o declarație de renunțare. Când vă uitați la declarația financiară, nu credeți nimic din ceea ce citiți”, a spus el. Aceasta este ceea ce se numește o dezmințire completă. Spune să ieșiți și să vă faceți propriile cercetări”.

Pare o strategie neobișnuită – să subminezi validitatea propriilor tale declarații – dar nu este prima dată când Trump a făcut această afirmație.

Citește și: