• Avocații săi au ridicat problema refuzului judecătorului de a da curs cererii lor de amânare a procesului cu trei săptămâni.
  • Un judecător de apel a acordat joi o suspendare provizorie a procesului.
  • Procesul fără jurați ar putea începe la 2 octombrie, în funcție de cum se va pronunța instanța de apel.

Procesul de fraudă al lui Donald Trump a fost suspendat temporar după ce acesta l-a dat în judecată pe judecătorul care supraveghează cazul. Procesul, care decurge dintr-un caz de fraudă din New York împotriva lui Trump și a afacerii familiei sale, era programat să înceapă pe 2 octombrie. În procesul intentat, Trump, în vârstă de 77 de ani, l-a acuzat pe judecătorul Arthur Engoron că a sfidat un ordin judecătoresc din iunie care ar putea restrânge cazul împotriva sa, informează Sky News.

Avocații săi au ridicat problema refuzului judecătorului de a da curs cererii lor de amânare a procesului cu trei săptămâni. Un judecător de apel a acordat joi o suspendare provizorie a procesului și a trimis chestiunea unui complet de cinci judecători – care ar trebui să se pronunțe la sfârșitul lunii septembrie.

Procesul fără jurați ar putea începe la 2 octombrie, în funcție de cum se va pronunța instanța de apel. Judecătorul Engoron a declarat anterior că acesta ar putea dura până aproape de Crăciun. Suntem încrezători în cazul nostru și vom fi pregătiți pentru proces”, a declarat procurorul general al statului New York, Letitia James.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

Ea a declarat că un munte de dovezi” arată cum Trump și asociații săi au mințit în legătură cu activele și valoarea sa netă, care ar fi putut fi umflate cu până la 3,6 miliarde de dolari, pentru a obține condiții mai bune la împrumuturi și asigurări. James solicită o amendă de 250 de milioane de dolari și interzicerea lui Trump și a fiilor săi Donald Trump Jr și Eric Trump de a conduce afacerea familiei.

Trump a negat orice abatere și a calificat cazul drept parte a unei vânători de vrăjitoare” democrate. În mărturia sub jurământ din aprilie, Trump a spus că nu crede că declarațiile sale financiare vor fi luate în serios, deoarece acestea au o clauză de renunțare care spune că nu ar trebui să fie de încredere.

Citește și: