• Cazul Emanuelei Orlandi a luat o nouă întorsătură.
  • Fratele fetei sugerează acum că un unchi s-ar afla în spatele dispariției adolescentei.
  • Cazul a acaparat Italia și a stârnit teorii ale conspirației care implică pe toată lumea.

Cazul Emanuelei Orlandi a luat o nouă întorsătură. Emanuela, fiica unui angajat de la Vatican, a dispărut la Roma la vârsta de 15 ani, în 1983. Nici până în prezent aceasta nu a fost găsită.

Inițial, fratele ei a dat vina pe conducerea de la Vatican și pe procurorii de la Roma. Acum, bărbatul sugerează că un unchi s-ar afla în spatele dispariției adolescentei, scrie BBC.

Cazul a acaparat Italia și a stârnit teorii ale conspirației care implică pe toată lumea, de la mafie, la teroriști internaționali și până la vârfurile Bisericii Catolice. Cazul a atras și mai mult atenția internațională odată cu lansarea documentarului „Vatican Girl”, realizat de regizorul Mark Lewis, de pe Netflix.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Pietro Orlandi, care și-a dedicat viața căutării surorii sale dispărute, a făcut aceste comentarii în cadrul unei conferințe de presă marți, la o zi după ce canalul italian de știri „La7” a difuzat un reportaj special bazat pe documente incluse într-un dosar de investigație pe care Vaticanul l-a predat procurorilor din Roma în iunie, după redeschiderea cazului, la începutul acestui an.

Printre documente se numără corespondența dintre Agostino Casaroli, pe atunci secretar de stat al Vaticanului, și un preot columbian care a fost ghidul spiritual și confesor al familiei Orlandi.

Potrivit documentelor predate de Vatican procurorului orașului Roma, pe care Pietro Orlandi și avocatul său Laura Sgro le-au verificat ca fiind autentice, Mario Meneguzzi, care era căsătorit cu mătușa maternă a Emanuelei, a hărțuit-o sexual pe Natalina, sora Emanuelei, pe atunci în vârstă de 21 de ani, în perioada în care adolescenta a dispărut, ceea ce sugerează că ar fi abuzat de fata dispărută.

Documentul despre unchiul său, pe care procurorul l-a dat programului de televiziune italian, sugerează că această potențială pistă a fost trecută cu vederea, chiar dacă familia Orlandi spune că plângerea împotriva unchiului a fost investigată și implicarea sa a fost respinsă.

Citește și: