• Casa Albă a interzis participarea agenției de presă New York Post la evenimentul lui Biden care a avut loc luni.
  • Reporterul publicației spune că decizia este legată de problemele juridice cu care se confruntă fiul președintelui, Hunter.
  • Biden nu a răspuns la multe întrebări din partea reporterilor.

Corespondentul New York Post la Casa Albă, Steven Nelson, a scris că nu a primit autorizația de presă pe care a solicitat-o duminică, pentru a asista la discursul lui Biden privind „Investiția în responsabilitatea companiilor aeriene”, scrie Fox News.

În niște e-mailuri, personalul Casei Albe i-a răspuns luni lui Nelson: „Nu putem da curs solicitării dumneavoastră de acreditare pentru a participa la Investing in Airline Accountability. Discursul va fi transmis în direct și poate fi vizionat pe WH.gov”. „Vă mulțumim pentru înțelegere. Vă vom anunța dacă o acreditare va fi disponibilă”, a adăugat personalul Casei Albe.

În timp ce Casa Albă nu a indicat că au existat limitări de spațiu atunci când a respins acreditările lui Nelson, acesta a obținut o fotografie de la corespondentul Daily Caller la Casa Albă, Diana Giebova, care arăta locuri goale la evenimentul de luni, raportând: „Erau aproximativ 20 de locuri goale pentru presă” în total.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Nelson a declarat pentru Fox News Digital că a existat un „interes relativ scăzut” pentru evenimentul de luni, deoarece Biden nu a răspuns la multe întrebări din partea reporterilor în ultimele luni, „așa că mulți oameni nici măcar nu au confirmat prezența”.

Evenimentul de luni a avut loc la doar câteva zile după un raport potrivit căruia procurorii federali se apropie de o decizie privind punerea sub acuzare a fiului președintelui pentru încălcări legate de taxe și arme de foc. Nelson are o lungă experiență în a interoga Casa Albă cu privire la scandalurile care îl afectează pe Hunter Biden, deoarece New York Post a fost critic în relatarea sa despre raportul cu laptopul său în timpul alegerilor prezidențiale din 2020.

Un denunțător de la IRS susține, prin intermediul unui avocat, că investigația agenției asupra lui Hunter Biden a fost politizată. Un alt denunțător de la FBI le-a spus parlamentarilor republicani că există un document în cadrul biroului care prezintă un sistem de mită în care vicepreședintele de atunci, Joe Biden, a acceptat bani străini în schimbul unei politici favorabile, deși parlamentarii au recunoscut că nu au văzut dovezile, dar îl consideră pe denunțător de încredere.

Între timp, Biden continuă să-și apere fiul, în cel mai recent interviu, acordat vineri la MSNBC, când a fost întrebat cum vor afecta președinția sa eventualele acuzații penale aduse de propriul Departament de Justiție. „În primul rând, fiul meu nu a făcut nimic rău”, a declarat Biden. „Am încredere în el, iar acest lucru are un impact asupra președinției mele, făcându-mă să mă simt mândru de el”.

În timpul aceluiași interviu, Biden a criticat acoperirea „negativă” de care a beneficiat în presă, sugerând că aceasta este de vină pentru sondajele sale proaste, în contextul în care și-a lansat recent candidatura la realegere. „De trei ani nu au auzit decât știri negative. Totul este negativ” a spus Biden. „Nu critic presa, dar dacă deschizi televizorul, singurul mod în care vei avea un succes este dacă este ceva negativ”.

Citește și