• Aliații guvernatorului Ron DeSantis și ai Disney au ajuns la un acord de înțelegere privind modul în care Walt Disney World va fi dezvoltat.
  • Acordul a venit la o zi după numirea unui nou membru al consiliului de administrație, care a înlocuit un Președinte al consiliului numit de DeSantis.
  • „Suntem nerăbdători să lucrăm cu Disney”, a declarat Barakat după ce acordul de înțelegere a fost aprobat.

Aliații guvernatorului Ron DeSantis și ai Disney au ajuns miercuri la un acord de înțelegere în cadrul unei lupte în instanța statală privind modul în care Walt Disney World va fi dezvoltat în viitor, în urma preluării guvernului stațiunii de parcuri tematice de către guvernatorul Floridei, scrie AP News.

În cadrul unei ședințe, membrii numiți de DeSantis în consiliul de administrație al Central Florida Tourism Oversight District au aprobat acordul de soluționare, punând capăt la aproape doi ani de litigii care au fost declanșate de preluarea districtului de către DeSantis.

Legea din 2022 interzice lecțiile la clasă privind orientarea sexuală și identitatea de gen în clasele primare și a fost susținută de guvernatorul republican, care a folosit Disney ca un sac de box în discursuri până când și-a suspendat campania prezidențială în acest an.

Recomandări

AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
AZI FACI SPORT ÎN PARCUL COPIILOR
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
O NUNTĂ CU PERIPEȚII

Acordul a venit la o zi după numirea unui nou membru al consiliului de administrație, care a înlocuit un Președinte al consiliului numit de DeSantis, care a fost un critic al Disney. „Acest acord deschide un nou capitol de angajament constructiv cu noua conducere a districtului și servește intereselor tuturor părților, permițând continuarea semnificativă a investițiilor și crearea a mii de locuri de muncă directe și indirecte și oportunități economice în stat”.

Ca pedeapsă pentru opoziția Disney față de controversata lege, DeSantis a preluat conducerea districtului de guvernare prin intermediul unei legi adoptate de Legislativul din Florida, controlat de republicani, și a numit un nou consiliu de supraveghere. Disney l-a dat în judecată pe DeSantis și pe cei numiți de acesta, susținând că drepturile de liberă exprimare ale companiei au fost încălcate pentru că s-a pronunțat împotriva legislației. Un judecător federal a respins acest proces în ianuarie, dar Disney a făcut apel.

Charbel Barakat, membru al consiliului de administrație, a declarat că acesta așteaptă cu nerăbdare să adopte o abordare mai cooperantă cu gigantul din domeniul divertismentului.

„Suntem nerăbdători să lucrăm cu Disney”, a declarat Barakat după ce acordul de înțelegere a fost aprobat.

Citește și