• Oamenii de știință au dezvăluit că NASA ar putea confirma existența vieții extraterestre în 2030, atunci când va lansa nava sa de 178 de milioane de dolari către luna lui Jupiter.
  • Agenția spațială americană urmează să lanseze Europa Clipper în octombrie pentru o călătorie de cinci ani și jumătate către Europa, unde va petrece patru ani investigând luna înghețată.

NASA ar putea confirma existența vieții extraterestre pe „Luna” lui Jupiter, până în 2030. Agenția Spațială Americană urmează să lanseze nava „Europa Clipper” în octombrie, aceasta urmând să rămână pe corpul astronomic timp de patru ani. Instrumentele de pe nava spațială sunt foarte sensibile și pot detecta chiar și cea mai mică formă de viață.

O echipă de cercetători condusă de Universitatea din Washington a stabilit că aceste instrumente pot detecta microbii într-unul din sutele de mii de grăunțe de gheață și pot identifica substanțe chimice care sunt componente cheie ale vieții pe Pământ.

„Dacă NASA va confirma existența vieții pe un astfel de satelit, ar fi o descoperire monumentală, care ar schimba pentru totdeauna perspectiva noastră asupra universului, dar și a locului nostru în el. Nu am mai considera viața extraterestră ca o simplă speculație science-fiction, așa cum o vedem în filme. Din acest moment, ne putem imagina o lume complet diferită, o lume în care nu mai suntem singuri. Conștientizarea și imaginația vor fi pe noi tărâmuri”, a spus Sebastian Fitzek, lector universitar, la Aleph News.

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
VICTORIE PENTRU ALCARAZ LA MADRID
BENEFICIILE URCATULUI PE SCĂRI
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?

Citește și