• El a fost transferat la un spital din închisoarea de maximă securitate din centrul Italiei.
  • El a fost considerat responsabil pentru atentatele cu bombă din Roma, Florența și Milano din 1993.
  • Denaro a fost operat de cancer la colon în 2020 și 2022 sub un nume fals.

Șeful mafiei siciliene Matteo Messina Denaro, care a fost arestat în ianuarie după ce a fost fugar timp de 30 de ani, a murit, potrivit presei italiene.

În vârstă de 61 de ani, acesta suferea de cancer în momentul arestării sale. Pe măsură ce starea sa s-a înrăutățit în ultimele săptămâni, el a fost transferat la un spital din închisoarea de maximă securitate din centrul Italiei, unde a fost deținut inițial, informează Sky News.

El a fost condamnat pentru numeroase infracțiuni, inclusiv pentru rolul său în planificarea asasinării, în 1992, a procurorilor antimafia Giovanni Falcone și Paolo Borsellino – crime care au șocat Italia și au declanșat o campanie de reprimare a mafiei siciliene. El a fost considerat responsabil pentru atentatele cu bombă din Roma, Florența și Milano din 1993, soldate cu 10 morți, precum și pentru că a ajutat la organizarea răpirii lui Giuseppe Di Matteo, în vârstă de 12 ani, pentru a încerca să îl convingă pe tatăl băiatului să depună mărturie împotriva mafiei.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Băiatul a fost reținut timp de doi ani, apoi a fost ucis. Supranumit de presa italiană „ultimul naș”, Messina Denaro nu se crede că a dat informații poliției după ce a fost capturat în fața unei clinici medicale private din capitala siciliană, Palermo, la 16 ianuarie.

Dosarele medicale care au fost dezvăluite presei italiene arată că el a fost operat de cancer la colon în 2020 și 2022 sub un nume fals. Un medic de la clinica din Palermo a declarat că starea de sănătate a lui Messina Denaro s-a înrăutățit semnificativ în lunile care au precedat capturarea sa.

Citește și