• Regele și regina consort se aflau în orașul din nordul țării pentru a dezveli o statuie a reginei decedate la York Minster.
  • Tânărul în vârstă de 23 de ani a pledat nevinovat pentru o infracțiune de ordine publică de tip Secțiunea 4.
  • Vineri, judecătorul-șef Paul Goldspring, judecător districtual principal, l-a găsit pe acuzat vinovat de acuzație.

Un student care a aruncat cu ouă în Regele Charles înainte de a striga prieteni cu Jimmy Savile” a fost găsit vinovat de comportament amenințător, scrie The Independent. Patrick Thelwell a mai strigat „regele este un pedofil” după ce a aruncat cel puțin cinci” ouă spre monarh în timpul unei plimbări în York, la data de 9 noiembrie anul trecut.

Regele și regina consort se aflau în orașul din nordul țării pentru a dezveli o statuie a reginei decedate la York Minster și erau întâmpinați de demnitari locali la Micklegate Bar când Thelwell a fost foarte aproape de a-l lovi pe regele Charles” cu ouă, a declarat Curtea Magistraților din York.

Tânărul în vârstă de 23 de ani a pledat nevinovat pentru o infracțiune de ordine publică de tip Secțiunea 4, susținând că folosirea violenței de nivel scăzut” a fost legală” deoarece a fost o autoapărare împotriva violenței exercitate de statul britanic”.

Recomandări

PSD ȘI PNL PREGĂTESC REMANIEREA
CONTROVERSE PRIVIND EVALUAREA NAȚIONALĂ
PUTIN ARE FORȚE NUCLEARE GATA DE LUPTĂ
DE DOMENIUL SF, DAR CU TESLA
CUM SE SCHIMBĂ ECONOMIA ROMÂNIEI
BIDEN LUPTĂ CONTRA MAȘINILOR DIN CHINA

Vineri, judecătorul-șef Paul Goldspring, judecător districtual principal, l-a găsit pe acuzat vinovat de acuzație, afirmând că Thelwell a intenționat să-l facă pe Regele Charles să creadă că va fi folosită imediat violență ilegală împotriva sa”.

Thelwell a fost condamnat la o pedeapsă de 12 luni de muncă în folosul comunității, cu 100 de ore de muncă neremunerată și trebuie să plătească 600 de lire sterline pentru cheltuielile de urmărire penală. Studentul, care s-a apărat la proces, a pozat în afara instanței cu un semn cu un ou pictat ținut de unul dintre cei aproximativ 10 susținători. Pe alte pancarte scria: Ai votat pentru el?” și Dreptate pentru Patrick. Justiție pentru toți”.

În instanță, judecătorul l-a împiedicat să întrebe un martor al poliției dacă știa că Regele a fost fotografiat de numeroase ori cu Jimmy Savile”.

Citește și: