• Un adolescent de culoare din Kansas City a suferit răni grave după ce a fost împușcat în cap săptămâna trecută.
  • Ralph Yarl a fost împușcat după ce a sunat la o sonerie greșită în timp ce încerca să-și ia frații mai mici.
  • Proprietarul casei, a cărui identitate nu este cunoscută, a fost eliberat din arest.

Ralph Yarl, din Kansas City, Missouri, a fost împușcat în seara zilei de 13 aprilie și a suferit răni care i-au pus viața în pericol, a precizat familia sa pe o pagină GoFundMe, scrie Insider.

Părinții adolescentului îi spuseseră fiului lor să îi ia pe frații săi gemeni mai mici, însă acesta a ajuns la adresa greșită și a fost împușcat de proprietarul casei, a declarat Departamentul de Poliție din Kansas City.

„Nepotul meu a căzut la pământ, iar bărbatul l-a împușcat din nou”, a scris Faith Spoonmore, care s-a identificat ca fiind mătușa lui Yarl, pe pagina GoFundMe.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

„Ralph a reușit apoi să se ridice și a fugit la casa vecinului, căutând ajutor”, a adăugat ea. „Din nefericire, a trebuit să alerge la 3 case diferite înainte ca cineva să accepte în cele din urmă să îl ajute, după ce i s-a spus să stea întins pe jos cu mâinile în sus”.

Yarl a suferit răni care i-au pus viața în pericol și a fost transportat la un spital local, unde se află în recuperare.

Autoritățile nu au identificat încă etnia proprietarului. Acesta a fost reținut, dar a fost eliberat 24 de ore mai târziu, în așteptarea unor investigații suplimentare, a declarat șeful poliției, Stacey Graves, într-o conferință de presă duminică.

În conformitate cu legislația statului Missouri, o persoană care face obiectul unei anchete pentru o infracțiune poate fi reținută pentru o perioadă de până la 24 de ore, după care trebuie să fie acuzată sau eliberată.

Proprietarul a fost eliberat deoarece oficialii încă așteaptă să obțină mai multe informații, inclusiv o declarație oficială din partea victimei și probe medico-legale, a declarat Graves.

„Recunoaștem frustrarea pe care acest lucru o poate provoca în întregul proces de justiție penală. Femeile și bărbații din cadrul Departamentului de Poliție din Kansas City lucrează cât mai rapid și mai temeinic posibil, pentru a se asigura că procesul de justiție penală continuă să avanseze atât de rapid pe cât merită toți cei implicați și comunitatea noastră”, a adăugat ea.

Graves a mai spus că acest caz nu a fost „motivat din punct de vedere rasial”, adăugând că ancheta este încă în curs de desfășurare, potrivit CNN. „Dar, în calitate de șef al poliției, recunosc componentele rasiale ale acestui caz”, a adăugat ea, potrivit publicației.

Yarl este un elev de liceu care a fost descris de profesori și prieteni ca fiind „un suflet bun”, „liniștit” și „bine educat”, a declarat Spoonmore pentru GoFundMe, care a strâns peste 720.000 de dolari la momentul redactării acestui articol.

Mătușa lui Yarl l-a descris ca fiind „un erudit și unul dintre cei mai buni clarinetiști bas din Missouri”. El face parte din Asociația Elevilor de Tehnologie și din echipa Science Olympia a liceului său și este lider de secțiune în fanfara liceului.

Citește și:

Regele Charles al III-lea este mai bogat decât a fost Regina Elisabeta a II-a. Averea lui o depășește pe cea a soților Beckham

FOTO. Prima femeie director de la un centru NASA refuză să jure pe Biblie

Un vas de război american navighează prin strâmtoarea Taiwan la câteva zile după exercițiile Chinei