• Acțiunile LVMH, cel mai mare grup de lux din lume, au urcat joi la un nivel record, susținute de redeschiderea economică din China.
  • LVMH, care deține mărci precum Tiffany & Co. și Dior, a raportat miercuri vânzări de 21 miliarde de euro.
  • Bernard Arnault, proprietarul conglomeratului este, în prezent, cel mai bogat om din lume.

Acțiunile LVMH, cel mai mare grup de lux din lume, au urcat joi la un nivel record, după ce a raportat vânzări ridicate în primul trimestru, susținute de redeschiderea economică din China. Acțiunile celei mai valoroase companii din Europa au crescut joi cu 4,6%, ajungând la 875 de euro (965 de dolari) pe unitate, sporind averea proprietarului său Bernard Arnault, deja cel mai bogat om din lume, scrie CNN.

LVMH, care deține mărci precum Tiffany & Co. și Dior, a raportat miercuri seara târziu vânzări de 21 miliarde de euro (17 miliarde de dolari) în primele trei luni ale anului, în creștere cu 17% față de aceeași perioadă din 2022.

Conglomeratul cu sediul la Paris a declarat că vânzările din primul trimestru în Asia, cu excepția Japoniei, au crescut cu 14% față de anul trecut, ceea ce reprezintă o „revenire semnificativă” . Vânzările au fost ridicate de relaxarea restricțiilor privind Coronavirus în Asia, a precizat compania într-un comunicat. China a pus capăt politicii sale stricte de zero-Covid în decembrie.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

„Am înregistrat o revenire destul de bună în China, ceea ce este de bun augur pentru restul anului”, a declarat miercuri Jean-Jacques Guinoy, directorul financiar al LVMH. Liniile de produse cosmetice ale companiei erau încă „ușor sub presiune” în China continentală, a adăugat Guinoy, deși articolele de marochinărie și bijuteriile au înregistrat performanțe bune în cea de-a doua mare economie a lumii. „În general, suntem extrem de optimiști”, a spus el.

Acțiunile companiei în valoare de 460 de miliarde de dolari au crescut cu 29% de la începutul anului, piața bunurilor de lux dovedindu-se rezistentă în fața inflației ridicate la nivel mondial și a temerilor că unele economii ar putea intra în recesiune.

Arnault, președinte și director general al LVMH, l-a depășit pe Elon Musk, devenind cea mai bogată persoană din lume în decembrie, cu o avere netă totală de 198 de miliarde de dolari față de 176 de miliarde de dolari a lui Musk, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

Citește și