• Bărbatul este cercetat pentru eliberarea neautorizată a certificatelor de vaccinare şi pentru falsificare de documente.
  • Evenimentul s-a întâmplat în Magdeburg, în estul Germaniei.
  • Practica ar fi continuat luni de zile, până când suspectul a fost oprit, dar nu şi arestat.

Un bărbat din Germania, care s-a vaccinat de 90 de ori, a vândut certificatele altor persoane. Bărbatul este cercetat pentru eliberarea neautorizată a certificatelor de vaccinare şi pentru falsificare de documente.

Evenimentul s-a întâmplat în Magdeburg, în estul Germaniei. Practica ar fi continuat luni de zile, până când suspectul a fost oprit, dar nu şi arestat, conform Mediafax.

Bărbatul vaccinat a fost reţinut în centrul de vaccinare din Eilenburg, unde se prezentase pentru a doua zi consecutiv să se vaccineze, scrie La Stampa. Nu este cunoscută deocamdată starea de sănătate a bărbatului în urma impactului vaccinării multiple şi cu seruri de la diferite companii farmaceutice.

Recomandări

SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT
SUA NU ÎNCHIDE GUVERNUL
ÎNCEP CONSULTĂRILE
UNDE MERGI LA BRUNCH
REVOLUȚIA AJUNGE ÎN CAPITALĂ

Comisia Europeană a adoptat noi norme referitoare la certificatul de vaccinare

Comisia Europeană a adoptat marţi norme noi conform cărora perioada de acceptare de 270 de zile pentru certificatele de vaccinare nu se aplică minorilor. Potrivit unui comunicat al CE, noile norme îi scutesc pe minori de la perioada de acceptare de 270 de zile pentru certificatele de vaccinare în urma seriei de vaccinare primară.

Prin urmare, perioada standard de acceptare va fi limitată în cazul persoanelor în vârstă de cel puţin 18 ani. Deşi, începând cu vârsta de 12 ani, a fost autorizat rapelul, în urma unei recomandări din partea EMA, nu toate statele membre recomandă, în prezent, administrarea dozei de rapel minorilor.

„Unul dintre cele mai mari avantaje ale certificatului de vaccinare digital al UE privind COVID este flexibilitatea cu care se adaptează la noile circumstanţe. În urma discuţiilor cu experţi din domeniul sănătăţii publice din statele membre, am decis că certificatele de vaccinare ale minorilor nu ar trebui să expire. Atunci când călătoresc, ei vor putea continua să utilizeze certificatul primit după seria de vaccinare primară”, a declarat comisarul pentru justiţie, Didier Reynders.