• Un bărbat din Kentucky dă în judecată Netflix pentru utilizarea imaginii sale într-un documentar despre crime adevărate.
  • O fotografie a lui Taylor Hazlewood a fost folosită într-o poveste de crimă cu care nu avea nicio legătură, se arată în procesul deschis.
  • „The Hatchet-Wielding Hitchhiker” spune povestea starului devenit ucigaș Kai McGillvary.

Un bărbat din Kentucky dă în judecată Netflix după ce i-a folosit fotografia fără permisiune într-un documentar despre un criminal condamnat, scrie Business Insider.

Taylor Hazlewood solicită despăgubiri de peste 1 milion de dolari de la Netflix, spunând că documentarul „The Hatchet-Wielding Hitchhiker” îl prezintă într-o „lumină sinistră și defăimătoare” . În timpul unei scene, imaginea lui Hazlewood apare pe ecran în timp ce o voce întreabă: „Este acesta un înger păzitor sau un ucigaș rece de piatră?” .

În ciuda acestui fapt, avocatul său, Angela Buchanan, a declarat pentru Buzzfeed News că Hazlewood nu are nicio legătură cu subiectul documentarului. Producția se concentrează pe Caleb „Kai” McGillvary, care a devenit o celebritate pe internet în 2013, după ce a intervenit într-un atac, dar ulterior a fost condamnat pentru crimă.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

McGillvary a devenit faimos după ce un videoclip viral l-a arătat ca autostopist folosind o secure pentru a se apăra împotriva lui Jett McBride. Într-un interviu acordat presei locale, McGillvary a făcut o declarație puternică despre importanța iubirii și respectului, dar a utilizat expresia „smash, smash, smash!” pentru a descrie modul în care și-a folosit securea.

Trei luni mai târziu, el a fost căutat pentru uciderea avocatului din New Jersey, Joseph Galfy. În ciuda faptului că a pledat pentru autoapărare, McGillvary a fost condamnat pentru crimă de gradul întâi în 2019. Documentarul de pe Netflix analizează calea lui McGillvary de la vedetă la condamnat, folosind mai multe capturi de ecran de pe rețelele sociale pentru a ilustra situația.

Hazlewood a fost alertat pentru prima dată cu privire la utilizarea imaginii, care îl arată în mână cu o secure, de către prietenii care au început să-l contacteze după difuzarea documentarului Netflix. „Wtf? Explicați-mi, vă rog” , a fost unul dintre mesaje. „Glumești? Nu știai că vei fi în ea?” a întrebat altul.

Citește și