• Kirkwall a fost numit cea mai primitoare parte a Marii Britanii într-un studiu realizat de Booking.com.
  • Ghidul turistic local Brian Alexander a declarat pentru MailOnline că cei 8.500 de locuitori din Kirkwall sunt „rezonabil de ospitalieri”.
  • Orașul se mândrește cu o gamă largă de hoteluri, restaurante și cafenele, cu un mal pitoresc care este foarte popular în lunile de vară.

Un oraș numit cel mai primitor din Marea Britanie are o rată atât de scăzută a criminalității, încât localnicii se simt în siguranță lăsând casele și mașinile descuiate, scrie Mirror UK.

Kirkwall, cel mai mare oraș din Orkney – un arhipelag la nordul Scoției continentale – a fost numit cea mai primitoare parte a Marii Britanii într-un studiu realizat de Booking.com. Căutarea a analizat cele mai primitoare locuri din Marea Britanie pe baza celui mai mare număr de proprietăți evaluate pozitiv în raport cu dimensiunea lor.

Un șofer de taxi a spus că și-a lăsat odată portofelul, telefonul și cheile de la mașină pe scaunul pasagerului mașinii lui descuiate din Kirkwall timp de patru zile și că nimeni nu s-a atins de nimic. Cu altă ocazie, a spus că și-a scăpat portofelul cu 850 de lire sterline în numerar pe aeroportul din Kirkwall și un străin l-a înmânat biroului de informații ca să-l poată primi înapoi.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CE FACI ÎN CAPITALĂ DE FLORII?
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE

Plimbându-se pe străzile pavate ale orașului, ghidul turistic local Brian Alexander a declarat pentru MailOnline că cei 8.500 de locuitori din Kirkwall sunt „rezonabil de ospitalieri”.

Kirkwall este o Burth regală din 1486 – iar numele său provine de la norvegianul „Kirkjuvagr” care înseamnă „Biserica de pe golf”. Centrul orașului a fost chiar numit Cea mai frumoasă stradă mare din Scoția, câștigând un vot public în 2019. Orașul se mândrește cu o gamă largă de hoteluri, restaurante și cafenele, cu un mal pitoresc care este foarte popular în lunile de vară.

Peedie Sea, un iaz din Kirkwall, găzduiește lebede, rațe și pescăruși pe tot parcursul anului, cu o rețea de poteci pentru a permite oamenilor să meargă la plimbare în afara centrului orașului.

Catedrala St Magnus, o catedrală romanică, este una dintre cele mai emblematice clădiri din Marea Britanie și este cel mai vizitat sit din arhipelag, cu 200.000 de vizitatori în 2019. La doar o oră distanță de Kirkwall se află Skara Brae, o așezare neolitică mai veche decât Stonehenge, care atrage numeroși turiști în fiecare an.

Citește și