• Circumstanțele morții lui Hanna sunt neclare.
  • Cel puțin 365 de persoane au escaladat Annapurna și peste 72 au murit pe munte.
  • Săptămâna trecută, trei alpiniști nepalezi sherpa au murit după ce au fost loviți de un serac de gheață.

Un alpinist din Irlanda de Nord a murit în timp ce cobora de pe vârful celui de-al zecelea vârf ca înălțime din lume, au anunțat astăzi oficialii de alpinism, scrie Reuters. Noel Hanna, care escaladase de 10 ori muntele Everest, a escaladat luni vârful Annapurna, situat în vestul Nepalului, la 8.091 de metri, și a murit peste noapte în tabăra IV, după ce a coborât de pe vârf.Yubaraj Khatiwada, un oficial al Departamentului de Turism, a declarat că circumstanțele morții lui Hanna sunt neclare.

Vârful Annapurna din vestul Nepalului, escaladat pentru prima dată de francezul Maurice Herzog la începutul anilor 1950, este considerat periculos din cauza riscului de avalanșe frecvente.

Cel puțin 365 de persoane au escaladat Annapurna și peste 72 au murit pe munte, potrivit oficialilor din domeniul drumețiilor.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Săptămâna trecută, trei alpiniști nepalezi sherpa au murit după ce au fost loviți de un serac de gheață în părțile inferioare ale Muntelui Everest. Nepalul are opt dintre cei mai înalți 14 munți din lume. Escaladarea vârfurilor himalayene și drumețiile pe dealurile de la poalele acestora sunt sporturi de aventură populare, precum și o sursă de locuri de muncă și de venituri pentru această țară, care se află între China și India.

Un alpinist renumit, Hanna a escaladat vârfuri și a participat la competiții sportive de aventură în întreaga lume. El a fost prima persoană din Irlanda care a ajuns pe vârful K2 în timpul sezonului de iarnă, iar el și soția sa au reușit să escaladeze Everestul în 2009 și 2016 din ambele părți. La începutul acestui an, el a încercat să devină primul irlandez care a escaladat al doilea cel mai înalt munte din lume, K2, în timpul iernii, dar a fost forțat să coboare de pe munte din cauza vremii severe.

Citește și