• Guvernatorul a anunțat o nouă legislație care ar revoca acordul Disney de a ocoli consiliul de stat.
  • Ron DeSantis se răzbună pe companie după ce aceasta s-a opus public așa-numitei Don’t Say Gay Bill”.
  • DeSantis a fost hotărât să elimine privilegiul de autoguvernare al Disney, de care nu se bucură rivali precum Sea World și Universal Studios.

Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a amenințat că va construi o închisoare lângă Disney World, în cea mai recentă încercare a sa de a se răzbuna pe gigantul parcurilor tematice, scrie The Independent.

Ron DeSantis se răzbună pe companie după ce aceasta s-a opus public așa-numitei Don’t Say Gay Bill” a statului și a promovat o legislație care să elimine statutul de autoguvernare al Disney. El a rămas stânjenit când compania a găsit o modalitate de a ocoli legea cu puțin timp înainte ca aceasta să intre în vigoare. DeSantis a declarat reporterilor din Lake Buena Vista, Florida, unde se află Disney, că analizează proiecte de construcție pe 40 de acri de teren de stat de lângă Disney.

Oamenii au spus că poate creați un parc de stat, poate încercați să faceți mai multe parcuri de distracții. Cineva a spus chiar că poate aveți nevoie de o altă închisoare de stat, cine știe? Cred că posibilitățile sunt nesfârșite”, a declarat luni Ron DeSantis.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

DeSantis a fost hotărât să elimine privilegiul de autoguvernare al Disney, de care nu se bucură rivali precum Sea World și Universal Studios. Acest lucru înseamnă că Disney, spre deosebire de rivalii săi, nu trebuie să își treacă planurile prin departamentele de inspecție a clădirilor sau prin comisiile de zonare.

Dacă acestea nu sunt legi bune, atunci toată lumea ar trebui să fie scutită”, a declarat guvernatorul. Nu ar trebui să spuneți doar că o corporație ar trebui să fie scutită”.

În februarie, înainte ca aleșii lui DeSantis să poată fi așezați într-un nou consiliu, predecesorii lor au adoptat un acord care dădea control total asupra dezvoltării către Disney. Au negociat cu ei înșiși, pentru a-și da posibilitatea de a-și menține statutul de autoguvernare. Or, acest lucru sfidează direct voința poporului din Florida”, a adăugat dl DeSantis.

Ei au crezut că pot crea un fel de acorduri de dezvoltare care, în esență, ar face ca tot ceea ce am făcut noi să fie nul și neavenit și i-ar pune pe ei să dețină controlul în permanență pentru acest lucru. Ei bine, asta nu va funcționa”, a continuat el. Guvernatorul a anunțat, de asemenea, o nouă legislație care ar revoca acordul Disney de a ocoli consiliul de stat și ar impune inspecții de siguranță pentru clădirile și mijloacele de transport ale Disney.

Citește și