• Doi protestatari au urcat pe scenă în timpul unui eveniment GOP în timp ce guvernatorul Ron DeSantis vorbea.
  • Protestatarii au strigat Evreii împotriva lui DeSantis” înainte de a fi scoși de pe scenă.
  • Guvernatorul a înlăturat protestele înainte de a-și continua discursul.

Un eveniment de strângere de fonduri al Partidului Republican din New Hampshire a fost întrerupt vineri seară după ce doi protestatari au fugit pe scenă și au strigat Evreii împotriva lui DeSantis” în timp ce guvernatorul Ron DeSantis vorbea la podium, scrie Business Insider.

Dineul Amos Tuck, găzduit de Comitetul Republican de Stat din New Hampshire, l-a avut ca vorbitor principal pe DeSantis.

Organizația non-profit din spatele acțiunii, IfNotNow, a declarat într-un comunicat de presă trimis către Insider că protestul a fost menit să atragă atenția asupra politicilor guvernatorului, precum și asupra viitoarei sale călătorii planificate în Israel. Această țară este responsabilă pentru creșterea violenței față de palestinieni”, a spus grupul.

IfNotNow se descrie ca fiind o mișcare a evreilor americani care organizează comunitatea noastră pentru a pune capăt sprijinului SUA pentru sistemul de apartheid al Israelului”.

Într-un videoclip postat pe Twitter, două persoane cu pancarte pe care scrie„Ron DeSantis: Loves Israel, Hates Jews” reușesc să urce pentru scurt timp pe scenă înainte de a fi imediat prinse de securitate și escortate departe de guvernator. În videoclip, DeSantis poate fi văzut cum ignoră întâlnirea și se întreabă de ce protestatarii au cheltuit bani pe bilete pentru eveniment, care au început la 150 de dolari de persoană.

Grupurile pentru drepturile evreilor l-au reclamat de mult timp pe guvernator pentru că nu a condamnat imediat neonaziștii care au apărut la un miting din 2022, pentru că a promovat teorii ale conspirației antisemite despre miliardarul George Soros și pentru asocierea sa cu politicianul Doug Mastriano. DeSantis s-a autointitulat anterior și cel mai pro-Israel guvernator din America”.

Citește și: