• Administrația pentru Alimente și Medicamente a tras un semnal de alarmă cu privire la supradozele legate de Provocarea Benadryl” de pe TikTok de ani de zile.
  • Tatăl lui Jacob, Justin Stevens, a declarat pentru ABC6 că Jacob și prietenii săi îl filmau în timp ce încerca provocarea de pe rețelele de socializare.
  • Tatăl său a contactat legislatorii locali pentru a adopta o restricție de vârstă pentru cumpărarea de medicamente precum Benadryl.

Părinții unui băiat de 13 ani care a murit făcând Provocarea Benadryl” de pe TikTok avertizează alți părinți cu privire la acest trend periculos de pe rețelele de socializare, scrie CBS News.

Jacob Stevens a murit după ce a stat aproape o săptămână conectat la un ventilator după ce a consumat între 12 și 14 pastile de antihistaminic fără prescripție medicală în încercarea de a-și induce halucinații, a declarat familia sa.

Tatăl lui Jacob, Justin Stevens, a declarat pentru ABC6 că Jacob și prietenii săi îl filmau în timp ce încerca provocarea de pe rețelele de socializare, când corpul său a început să aibă convulsii. Când a făcut-o, totul a venit deodată și a fost prea mult pentru corpul său”, a spus el.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

După șase zile în care a fost conectat la un ventilator, Jacob a murit; un moment pe care tatăl său îndurerat l-a numit cea mai rea zi din viața lui”. Tragedia a inspirat familia lui Jacob să avertizeze alți părinți să monitorizeze activitatea online a copiilor lor pentru a evita ca altcineva să mai încerce această provocare. De asemenea, tatăl său a contactat legislatorii locali pentru a adopta o restricție de vârstă pentru cumpărarea de medicamente precum Benadryl.

Administrația pentru Alimente și Medicamente a tras un semnal de alarmă cu privire la supradozele legate de Provocarea Benadryl” de pe TikTok de ani de zile. Benadryl conține difenhidramină, un antihistaminic care ameliorează temporar simptomele cauzate de febra fânului, alergiile respiratorii superioare sau răceala comună, cum ar fi curgerea nasului și strănutul.

Potrivit FDA, difenhidramină este sigură și eficientă atunci când este utilizată conform recomandărilor, dar doze mai mari pot provoca probleme cardiace grave, convulsii, comă sau chiar moartea. Unitatea Johnson & Johnson, care produce Benadryl, a avertizat pe site-ul său că aceasta este o tendință periculoasă și trebuie oprită imediat”. Atât compania, cât și FDA au sfătuit adulții să țină acest medicament și alte medicamente departe de copii.

Citește și