• Prototipul dispozitivului prezentat într-un nou studiu funcționează la o tensiune inofensivă de 0,65 volți și furnizează un curent de 48 de microamperi timp de 12 minute.
  • Construită dintr-o listă variată de ingrediente, aceasta este prima baterie reîncărcabilă funcțională care poate fi servită ca o gustare.
  • Cărbunele activat, folosit adesea pentru tratarea intoxicațiilor, este inclus pentru a crește conductivitatea electrică.

Oamenii de știință continuă să facă progrese în domeniul electronicii care poate monitoriza și trata în siguranță sănătatea noastră. Ei au creat un nou tip de baterie reîncărcabilă care ar putea ajuta în acest domeniu. Fabricată din substanțe complet comestibile, aceasta se poate dizolva în siguranță în stomac, scrie ScienceAlert.

Prototipul dispozitivului prezentat într-un nou studiu funcționează la o tensiune inofensivă de 0,65 volți și furnizează un curent de 48 de microamperi timp de 12 minute – în intervalul necesar pentru a oferi o sursă de alimentare pentru micile dispozitive electronice.

Utilizările potențiale viitoare variază de la circuite și senzori comestibili care pot monitoriza condițiile de sănătate până la alimentarea senzorilor pentru monitorizarea condițiilor de depozitare a alimentelor”, spune autorul principal Mario Caironi, cercetător în domeniul electronicii moleculare la Institutul Italian de Tehnologie. În plus, având în vedere nivelul de siguranță al acestor baterii, ele ar putea fi utilizate în jucăriile pentru copii, unde există un risc ridicat de ingerare”.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Construită dintr-o listă variată de ingrediente, aceasta este prima baterie reîncărcabilă funcțională care poate fi servită ca o gustare. Printre componentele sale se numără vitamina riboflavină pentru anodul bateriei (capătul negativ” al acesteia) și suplimentul quercetin ca și catod (capătul pozitiv”). Electrolitul (care generează încărcătura electrică) este realizat dintr-o soluție pe bază de apă, iar separatorul (care previne scurtcircuitele) este realizat din nori, alga pe care o găsiți la restaurantele de sushi.

Cărbunele activat, folosit adesea pentru tratarea intoxicațiilor, este inclus pentru a crește conductivitatea electrică, în timp ce contactele externe care transferă electricitatea către un alt dispozitiv sunt confecționate din ceară de albine, conectată la aur decorativ de calitate alimentară.

Această baterie își menține încărcarea de-a lungul a zeci de cicluri, deși trebuie să se afle în afara corpului pentru a fi reîncărcată. Prototipul creat aici are o dimensiune de aproximativ un centimetru pătrat (0,155 de inci pătrate), dar echipa lucrează deja la fabricarea unei baterii mai mici.

De fapt, dezvoltăm deja dispozitive cu o capacitate mai mare și reducem dimensiunea totală”, spune Caironi. Aceste dezvoltări vor fi testate în viitor și pentru alimentarea roboților moi comestibili.”

Citește și