• Obiectele, care par să sfideze orice fizică, ar putea fi sonde” de la o navă-mamă” extraterestră.
  • Autorii compară sondele cu semințe de păpădie”, care ar putea fi separate de nava-mamă de forța gravitațională a Soarelui.
  • Sondele ar putea folosi lumina stelară pentru a-și încărca bateriile”, iar apa de pe Pământ drept combustibil.

Un oficial al Pentagonului care conduce o unitate secretă care studiază obiectele zburătoare neidentificate a speculat că recentele apariții în spațiul aerian al SUA ar putea fi de fapt sonde extraterestre de pe o navă-mamă trimisă să studieze Pământul, informează The Telegraph.

Sean Kirkpatrick, șeful Biroului de rezolvare a anomaliilor în toate domeniile (AARO) al Pentagonului, a afirmat într-o nouă lucrare academică că obiectele, care par să sfideze orice fizică, ar putea fi sonde” de la o navă-mamă” extraterestră.

Proiectul de document, semnat în colaborare cu profesorul Avi Loeb de la Harvard și văzut de Politico, că obiectele interstelare precum Oumuamua”, în formă de trabuc, pe care oamenii de știință l-au observat zburând prin galaxie în 2017, ar putea fi o navă-mamă care eliberează multe sonde mici în timpul trecerii sale apropiate de Pământ”.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC

Autorii compară sondele cu semințe de păpădie”, care ar putea fi separate de nava-mamă de forța gravitațională a Soarelui. Sondele ar putea folosi lumina stelară pentru a-și încărca bateriile”, iar apa de pe Pământ drept combustibil.

Planetele locuibile ar fi deosebit de atrăgătoare pentru sondele extraterestre trans-mediu, capabile să se deplaseze între spațiu, aer și apă”, scriu autorii în lucrarea datată 7 martie. De la o distanță mare, Venus, Pământul sau Marte ar fi la fel de atractive pentru sonde. Dar, la o inspecție mai atentă, Pământul ar prezenta semnături spectrale ale apei lichide și ale vegetației”.

Lucrarea demonstrează că Pentagonul este deschis la dezbaterea științifică a originii OZN-urilor, relatează Politico, un semnal important pentru lumea academică. Profesorul Loeb are un efort academic finanțat din fonduri private pentru a căuta OZN-uri, numit Proiectul Galileo. Care ar fi scopul general al călătoriei? Prin analogie cu semințele actuale de păpădie, sondele ar putea propaga proiectul expeditorilor lor”, scriu autorii. Ca și în cazul semințelor biologice, materiile prime de pe suprafața planetei ar putea fi, de asemenea, folosite de acestea ca nutrienți pentru auto-replicare sau pur și simplu pentru explorare științifică”.

AARO a fost înființată vara trecută și a primit deja sute de rapoarte de fenomene anormale neidentificate (UAP). Biroul colaborează cu alte agenții federale pentru a detecta obiecte de interes în apropierea instalațiilor militare sau a altor zone de interes și este obligat să raporteze periodic Congresului.

Citește și: