• În jurul miezului nopții, trupele călare au plecat de la Palatul Buckingham și au urmat traseul procesiunii în pregătirea încoronării din 6 mai.
  • Noul rege și noua regină vor călători cu trăsura de stat Jubileul de Diamant în drumul lor spre ceremonie.
  • Peste 6.000 de membri ai forțelor armate britanice și aproape 400 de membri ai forțelor armate din cel puțin 35 de țări din Commonwealth vor lua parte la celebrarea istorică.

Sute de militari au defilat pe străzile liniștite ale Londrei, în timp ce prima repetiție pentru încoronarea regelui a avut loc la primele ore ale dimineții de marți, informează Sky News. În jurul miezului nopții, trupele călare au plecat de la Palatul Buckingham și au urmat traseul procesiunii în pregătirea încoronării din 6 mai. Regele Charles al III-lea și regina Camilla vor călători spre și de la Westminster Abbey prin Parliament Square, de-a lungul Whitehall, în jurul Trafalgar Square, prin Admiralty Arch și pe The Mall până la Palatul Buckingham.

Traseul procesiunii se întinde pe doar 1. 3 mile, un sfert din lungimea călătoriei de celebrare de cinci mile a reginei, care a trecut prin Piccadilly, Oxford Street și Regent Street în 1953. Regele Charles al III-lea și Regina Camilla vor călători cu trăsura de stat Jubileul de Diamant în drumul lor spre ceremonie și vor folosi trăsura de stat de aur, veche de 260 de ani, pentru călătoria de întoarcere – deși nu s-a văzut niciuna dintre aceste trăsuri la repetiție.

Peste 6.000 de membri ai forțelor armate britanice și aproape 400 de membri ai forțelor armate din cel puțin 35 de țări din Commonwealth vor lua parte la celebrarea istorică a încoronării Regelui Charles al III-lea, ceea ce o face să fie cea mai mare operațiune militară ceremonială din ultimii 70 de ani.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Regele Charles al III-lea va îmbrăca o serie de robe ca parte a ceremoniei de încoronare. Pentru fiecare parte a ceremoniei, va fi purtată o haină diferită, fiecare jucând rolul său distinct în încoronare.

Citește și