• Un steag nazist a fost confiscat de poliție după ce un camion a intrat în barierele de securitate din apropierea Casei Albe.
  • Este posibil ca șoferul să fi lovit intenționat barierele de securitate”, a spus Anthony Guglielmi, șeful departamentului de comunicare al Serviciului Secret al SUA.
  • Hotelul Hay Adams din apropiere a fost evacuat la cererea Secret Service.

Șoferul a fost arestat de poliție, iar un reprezentant al forțelor de ordine a susținut că acesta a făcut declarații amenințătoare la adresa Casei Albe la fața locului, spune Sky News. Oficialul a declarat: „Nu cred că există loc pentru un steag nazist sau pentru declarațiile pe care le-a făcut.”

Sursă: Sky News

Sursă: Sky News

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ

Sursă: Sky News

Autoritățile din Washington DC l-au reținut în noaptea de luni spre marți pe șoferul unui camion de marfă care s-a izbit de barierele de securitate din Piața Lafayette, adiacentă incintei Casei Albe, a declarat un purtător de cuvânt al Serviciului Secret al SUA, scrie Asia One.

Camionul a fost considerat în siguranță de către poliția din Districtul Columbia, a precizat Secret Service, adăugând că vor fi depuse acuzații de către poliția parcurilor din SUA, cu sprijinul de investigare al Secret Service. Nu au existat răniți în rândul personalului Serviciului Secret sau al Casei Albe, iar cauza și modul în care s-a produs accidentul sunt în continuare investigate”, a declarat pe Twitter Anthony Guglielmi, șeful departamentului de comunicare al Serviciului Secret al SUA.

Este posibil ca șoferul să fi lovit intenționat barierele de securitate”, a spus Guglielmi într-un al doilea tweet, care a anunțat că camionul a fost considerat în siguranță. Unele drumuri și alei pietonale din jurul parcului au fost închise, a precizat Secret Service.

Hotelul Hay Adams din apropiere a fost evacuat la cererea Secret Service, a relatat Washington Post, citând un oficial al hotelului. Postul de televiziune WUSA a prezentat o înregistrare video în direct a unui camion U-Haul, oprit lângă un rând de borne de oțel, cu ofițeri de poliție în uniformă și un câine apropiindu-se de vehicul. Un robot controlat de la distanță a deschis ușa din spate a camionului, dezvăluind un cărucior, dar nicio altă încărcătură evidentă.

După ce s-a izbit, șoferul a lovit barierele a doua oară, a relatat WUSA, citând raportul unui martor. O scurtă înregistrare video postată pe rețelele de socializare arată cum un U-Haul se lovește de bariere de la o distanță scurtă pentru ceea ce persoana care a postat-o a spus că a fost a doua oară. Reuters nu a putut verifica autenticitatea videoclipului.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Pompieri din Washington a declarat că un apel a fost primit la ora 21.40 pentru ceea ce a fost descris ca fiind o anchetă privind un pachet suspect. Toate unitățile sunt pregătite să ajute forțele de ordine pentru tot ceea ce au nevoie pentru ancheta lor”, a declarat ofițerul de informații publice Vito Maggiolo.

Citește și: