• Un pilot aflat care era în afara serviciului a încercat să oprească motoarele aeronavei.
  • Avionul a decolat de pe Aeroportul Internațional Paine Field din Seattle și a fost deviat pe Aeroportul Internațional Portland.
  • Joseph Emerson a fost arestat de către Departamentul de Poliție al portului Portland și a fost acuzat de 83 de infracțiuni.

Un pilot care conducea un avion a declarat controlorilor de trafic aerian că o persoană care se afla în cabina de pilotaj a zborului 2059 a încercat să oprească motoarele aeronavei în timpul zborului. Ocazional, piloții se urca pe un „jump seat” din cabina de pilotaj atunci când călătoresc în calitate oficială sau fac naveta către un alt aeroport, scrie CNN.

Joseph Emerson, în vârstă de 44 de ani, a fost arestat de către Departamentul de Poliție al portului Portland și acuzat de 83 de infracțiuni de tentativă de omor, 83 de infracțiuni de punere în pericol nesăbuit și o infracțiune de punere în pericol a unei aeronave, conform înregistrărilor online.

Joseph Emerson este un pilot în afara serviciului care este acuzat că a încercat să preia controlul zborului Alaska Airlines, iar compania aeriană pentru care lucrează nu a fost cunoscută imediat.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Avionul a decolat de pe Aeroportul Internațional Paine Field din Seattle și a fost deviat pe Aeroportul Internațional Portland din cauza „amenințării credibile la adresa securității”, a precizat compania aeriană.

Zborul a fost deviat în siguranță

„L-am scos din cabina de pilotaj pe individul care a încercat să oprească motoarele și nu pare să cauzeze probleme în acest moment”, a transmis pilotul către controlorii de trafic aerian din zona Seattle, în înregistrarea audio realizată de LiveATC.net.

„Cred că este sub control. În afară de asta, vrem ca forțele de ordine să intre în acțiune imediat ce ajungem la sol”, a adăugat pilotul.

„În urma procedurilor corespunzătoare ale FAA și a îndrumărilor din partea controlului traficului aerian, zborul a fost deviat în siguranță către Aeroportul Internațional Portland”, a precizat Alaska Airlines. Zborul a fost operat de Horizon Air, un transportator regional deținut de Alaska Airlines, iar evenimentul este investigat de autoritățile de aplicare a legii.

Citește și: