• Cel puțin două persoane au murit și alte două sunt date dispărute după ce o barcă cu aproximativ 20 de turiști și membri ai echipajului s-a răsturnat într-un vârtej pe Lacul Maggiore din Italia.
  • Serviciul de pompieri din Italia a reușit să salveze 19 persoane, multe dintre ele reușind să înoate până la mal, în urma incidentului tragic.
  • Operațiunile de salvare continuă, cu implicarea scafandrilor, bărcilor și a unui elicopter, pe măsură ce autoritățile depun eforturi pentru a găsi persoanele dispărute.

O barcă în care se aflau cel puțin 20 de turiști și membri ai echipajului s-a răsturnat într-un vârtej pe Lacul Maggiore din Italia, provocând decesul a cel puțin două persoane și dispariția altor două, relatează Sky News. Incidentul a fost descris drept „foarte grav” de către președintele regiunii Lombardia, Attilio Fontana.

Serviciul de pompieri din Italia a raportat că a reușit să salveze 19 persoane, multe dintre ele înotând până la mal. Printre pasagerii aflați la bordul navei se aflau turiști britanici, care închiriaseră ambarcațiunea. Conform site-ului de știri italian La Repubblica, barca transporta aproximativ 25 de persoane care sărbătoreau o zi de naștere, în momentul în care s-a răsturnat și s-a scufundat.

Operațiunile de salvare continuă, cu implicarea scafandrilor, bărcilor și unui elicopter la fața locului. Un videoclip realizat de un pompier a arătat bucăți de lemn plutind pe lac, în timp ce un elicopter zbura deasupra.

Vârtejul a fost generat de un sistem de furtună care a afectat regiunea de nord a Lombardiei duminică seara, determinând și întârzieri pe aeroportul Malpensa.

Citește și: