• Zeci de manifestanți au blocat șinele de metrou din New York pentru a face dreptate.
  • Protestele au izbucnit după ce Jordan Neely, un bărbat fără adăpost, a fost sufocat de un veteran al Marinei.
  • Protestatarii s-au înghesuit într-o stație de metrou și au stat pe șine în semn de solidaritate pentru a cere schimbări.

Zecile de protestatari s-au adunat în stația de metrou Street-Lexington Avenue, din New York, în semn de protest față de moartea lui Jordan Neely, un bărbat fără adăpost. Pe data de 1 mai, acesta a fost strâns de gât de un veteran al Marinei în urma unei altercații din metrou. Strangularea i-ar fi provocat și decesul, scrie Fox News.

Manifestanții pot fi văzuți în videoclipuri și imagini cum sar pe șine și cer dreptate pentru bărbat. „Ce ne facem?”, spune un protestatar într-un microfon. „Ridică-te, ripostează!” Înregistrarea video îi înfățișează pe demonstranți cum blochează un metrou care venea din sens opus și care încerca să ajungă la stație. „Nu poți opri o revoluție”, scnadează alții. „Daniel Penny trebuie să plece”.

În cele din urmă, poliția a forțat protestatarii să iasă de pe șine, permițând trenului să intre în stație. Cu toate acestea, demonstranții au continuat să blocheze accesul. Un clip video a surprins o interacțiune între un călător care implora poliția să îi permită lui și altora să coboare din tren, în timp ce protestatarii continuau să blocheze ușa.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Mai mulți manifestanți au devenit agresivi și au început să se lupte cu ofițerii, ceea ce a făcut ca poliția din New York să fie nevoită să pună la pământ mai mulți protestatari și să efectueze arestări. Confruntările violente au continuat la nivelul străzii, unde protestatarii au blocat o intersecție rutieră.

În timp ce este arestat, un protestatar a strigat, : „Nu pot respira”. Acesta a făcut referire în mod clar la arestarea violentă a lui George Floyd în Minneapolis, Minnesota, în mai 2022.

Revolta vine la puțin timp după ce un veteran al Marinei americane, în vârstă de 24 de ani, Daniel James Penny, l-a strâns pe Jordan Neely de gât într-o discuție din metrou, luni, 1 mai, într-un metrou. Neely ar fi avut o cădere psihică. Acesta ar fi țipat și s-ar fi agitat. Când Penny a intervenit, l-a pus la pământ și l-a strâns de gât, provocându-i decesul, potrivit martorilor și poliției. Medicul legist al orașului a decis că moartea a fost cauzată de comprimarea gâtului din cauza strangulării. Nu au fost făcute arestări în urma incidentului.

„Când domnul Neely a început să îl amenințe agresiv pe Daniel Penny și pe ceilalți pasageri, Daniel, cu ajutorul altora, a acționat pentru a se proteja, până la sosirea ajutoarelor”, au declarat avocații de la Raiser&Kenniff. Avocații au transmis condoleanțele celor apropiați lui Neely. Declarația s-a încheiat cu un apel către oficialii aleși să abordeze „criza de sănătate mintală de pe străzile și metrourile noastre”.

Citește și

VIDEO. Katy Perry, cea mai mare gafă la încoronarea Regelui Charles al III-lea. Ce i-a întrebat artista pe invitați

VIDEO. Protest AUR în București. George Simion: „Vom bloca legile antinaționale care sunt pregătite la vot”

FOTO. SUV-ul cu patru uși de la Ferrari, Purosangue, vândut până în 2026. Cât costă mașina