• Până acum au fost vaccinați 102.301 de medici și asistente.
  • Obiectivul de 20.000 de vaccinări pe zi nu a fost atins.
  • 17.846 de vaccinări într-o zi este recordul de până acum al campaniei de vaccinare.

Au trecut 14 zile de la începutul campaniei de vaccinare și în loc sa ne apropiem de obiectivul de 20 de mii de imunizări pe zi, ne depărtăm. Ieri nu am reușit nici jumătate din ținta stabilită de coordonatori.

De pe 27 decembrie până acum, am primit 300.300 de doze de vaccin. Aproape 200 de mii nu le-am folosit. Iar zilele următoare mai primim peste 150 de mii. Asta doar de la Pfizer și să nu uităm că urmează și tranșa de la Moderna.

Posibil chiar în săptămâna în care începe etapa a doua. Dozele rămase vor fi distribuite la centre în funcție de cereri. Doar că nu prea au unde să fie trimise, pentru că am rămas în urmă și cu centrele.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Pe listă sunt 376 de centre, dar în realitate cam 250. Oricum, astăzi este zi de odihnă, nu se fac vaccinări. De vinerea viitoare ar trebui să începem etapa a doua în care targetul este 150 de mii de vaccinări pe zi”, a transmis Alexandra Vasile, corespondent Aleph News.

  • 300.300 de doze primite
  • 102.301 doze folosite
  • 197.999 de doze nefolosite

„În momentul de față pare ireal. Poate izbutim cu ajutorul celor o mie de centre funcționale, pe care le promit autoritățile. Nu ne rămâne decât să așteptăm să înceapă etapa a doua și vom vedea. Teoretic, adică la nivel de declarații oficiale, avem tot ce trebuie: personal, logistică și vaccin”, a adăugat Alexandra Vasile.